Wouter van der Goes wijst Jan Slagter terecht

Geplaatst op Thu 11 Jan 2018 om 13:30

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes vindt het onhandig dat Omroep MAX-baas Jan Slagter op Twitter kritiek uit over de wens van VPRO-baas Lennart van der Meulen voor een smalle publieke omroep. Dat laat hij weten op Twitter. De mensen willen niet de hele tijd midden in omroepruzies zitten, waarschuwt Van der Goes. Nu is het Slagter weer die het oneens is met Van der Meulen. “Dit. Dit is killing voor iedere organisatie. Dus ook voor onze Publieke Omroep“, zo laat Van der Goes weten.

Omroepbazen zouden hiermee moeten stoppen, vindt de radio-dj. “Elkaar de tent uitvechten en interne (soms zeer zinvolle) discussies openbaar voeren om eigen statuur invulling te geven. Hou ermee op!

Van der Meulen pleit voor een inhoudelijke omroep zonder amusement, waarbij de serieuze VPRO zelfs op vlaggenschip NPO 1 kan uitzenden. Dat ziet Slagter, de man achter amusement-hits als Heel Holland Bakt en We Zijn Er Bijna, echter niet zo zitten.

Slagter op Twitter: “Tot nu toe lukt het heel goed om met een breed programmapakket, inclusief amusement, een groot publiek te bereiken.Wat de VPRO wil is een smalle publieke omroep voor alleen de elite. Ster-inkomsten zullen met het voorstel van Lennart van der Meulen enorm dalen. Publieke Omroep is voor iedereen.

Volgens Van der Goes kan Slagter dat meningsverschil beter binnenkamers aankaarten. Van der Meulen heeft op Twitter nog niet gereageerd op de kritiek van Slagter.

Update 14.19 uur –

Slagter tegen Van der Goes: “Niemand vecht elkaar de tent uit. Ik heb Lennart hoog zitten, maar ik ben het niet eens met zijn visie. Die heeft hij in het openbaar weergegeven, staat ook op Twitter en daarom reageer ik. That’s all!

Van der Goes tegen Slagter: “Ik begrijp je. En ben het inhoudelijk in dit geval heel erg met je eens. Maar vraag me af of het handig/constructief/zinvol is om dat soort discussie’s openbaar te voeren. Ik denk eerlijk gezegd van niet. En verwacht meer resultaat als je iemand 1 op 1 erop aanspreekt.

Lees ook: VPRO wil onafhankelijkheid van NPO én plek op NPO 1 (dinsdag, 9 januari)

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot
15 Reacties op “Wouter van der Goes wijst Jan Slagter terecht”


 1. karel

  Begrijp Slachter wel.
  Wat de VPRO baas bedoeld is een elitaire publieke omroep.

 2. Rubicon

  Geen vijanden nodig met deze vrienden…. lijkt PVDA wel. Altijd intern gedoe met name uit eigen gelederen

 3. Sjoerd

  Ja, maar een discussie voeren houdt in dat je ook de andere kant aan het woord laat?

 4. janus

  VPRO op NPO1, moet er niet aan denken. Dan ook daar dus de hele avond kijken naar docu’s over onheil en verdoemenis. Laat ze dat maar lekker blijven doen waar ze nu zitten. Een mens wil weleens wat vrolijk makends zien na een zware werkdag.

 5. iq10

  jan slagter heeft een mening,
  en jan werkt hard voor z”n geld,
  en max doet buitengewoon goed

 6. Wijskijker

  De populariteit van omroep MAX is het bewijs dat tv kijken voor bejaarden is.

 7. Bart

  Eens met Slagter. Wel moet men beter kijken naar wat voor amusement de NPO dan gaat uitzenden. Daar valt wat mij betreft een curling quiz met bn’rs niet onder. De NPO zou van het belachelijke systeem van bieden op tijdstippen af moeten. Voor de VPRO zou het mogelijk moeten zijn wat vaker op NPO1 te kunnen uitzenden. Naast Nederland van Boven en Onzichtbaar Nederland bijvoorbeeld ook een serie als Riphagen (belachelijk dat dit op NPO3 stond) en Reizen Waes.

 8. Bart

  @Wijskijker Ja hoor tuurlijk en daarom kijken er zoveel 20,30 en 40ers naar de programma’s van MAX en naar programma’s als Wie is de Mol, Ik Vertrek en Jinek

 9. Jack Wolff

  Niet-wijskijker weer in de bocht. Ik als dertiger kijk dagelijks tv. Daarom zit ik hier ook.

 10. Katja S.

  Zin om te vingeren.

 11. De Leukste Thuis

  Nou Schuurspons, mijn zegen heb je !

 12. Ad

  Veemd, Van der Goes heeft wel kritiek op Slagter, maar niet op de veroorzaker Van der Meulen. Voorkeur dus bekend.

 13. aammehoela

  Toch wel typisch wat de VPRO wil. Dat is net als de VVD. Een PO met programma’s voor de elite, dus met actualiteit en documentaires. Dus weinig of geen inkomsten uit de STER. Geen of zo min mogelijk amusement en over de sport zal ik maar niets zeggen. Neen, in dit geval heet Slagter wel gelijk alhoewel dat HHB mij gestolen kan worden, dat even terzijde.

 14. Annoniemus

  Pfff who the hell is Wouter v d Goes ???????

 15. Frank

  Slagter heeft wekker wakker ook al verpest om van Inkel daar neer te zetten.
  Die is duidelijk NIET voor de ouderen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.