Wouter van der Goes wijst Jan Slagter terecht

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes vindt het onhandig dat Omroep MAX-baas Jan Slagter op Twitter kritiek uit over de wens van VPRO-baas Lennart van der Meulen voor een smalle publieke omroep. Dat laat hij weten op Twitter. De mensen willen niet de hele tijd midden in omroepruzies zitten, waarschuwt Van der Goes. Nu is het Slagter weer die het oneens is met Van der Meulen. “Dit. Dit is killing voor iedere organisatie. Dus ook voor onze Publieke Omroep“, zo laat Van der Goes weten.

Omroepbazen zouden hiermee moeten stoppen, vindt de radio-dj. “Elkaar de tent uitvechten en interne (soms zeer zinvolle) discussies openbaar voeren om eigen statuur invulling te geven. Hou ermee op!

Van der Meulen pleit voor een inhoudelijke omroep zonder amusement, waarbij de serieuze VPRO zelfs op vlaggenschip NPO 1 kan uitzenden. Dat ziet Slagter, de man achter amusement-hits als Heel Holland Bakt en We Zijn Er Bijna, echter niet zo zitten.

Slagter op Twitter: “Tot nu toe lukt het heel goed om met een breed programmapakket, inclusief amusement, een groot publiek te bereiken.Wat de VPRO wil is een smalle publieke omroep voor alleen de elite. Ster-inkomsten zullen met het voorstel van Lennart van der Meulen enorm dalen. Publieke Omroep is voor iedereen.

Volgens Van der Goes kan Slagter dat meningsverschil beter binnenkamers aankaarten. Van der Meulen heeft op Twitter nog niet gereageerd op de kritiek van Slagter.

Update 14.19 uur –

Slagter tegen Van der Goes: “Niemand vecht elkaar de tent uit. Ik heb Lennart hoog zitten, maar ik ben het niet eens met zijn visie. Die heeft hij in het openbaar weergegeven, staat ook op Twitter en daarom reageer ik. That’s all!

Van der Goes tegen Slagter: “Ik begrijp je. En ben het inhoudelijk in dit geval heel erg met je eens. Maar vraag me af of het handig/constructief/zinvol is om dat soort discussie’s openbaar te voeren. Ik denk eerlijk gezegd van niet. En verwacht meer resultaat als je iemand 1 op 1 erop aanspreekt.

Lees ook: VPRO wil onafhankelijkheid van NPO én plek op NPO 1 (dinsdag, 9 januari)

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen