Wendy van Dijk vindt Erland Galjaard beste in het vak

RTL 4-ster Wendy van Dijk vindt haar man Erland Galjaard de beste in het vak. Dat vertelt ze dit weekend in Het Parool. Van Dijk en Galjaard zijn het koningspaar van RTL en daarmee dé boegbeelden van de zender. Het imagoprobleem van het station heeft mede te maken met hun arrogante houding. Als ze in de krant wordt gevraagd naar wie ‘de beste in het vak’ is, bevestigt ze dat beeld: “Erland Galjaard, RTL-programmadirecteur, is met afstand de beste. En dat is geen grap.”

De handtekening van haar man Galjaard zie je onder meer terug in het door haar gepresenteerde programma The Voice of Holland, vertelt Van Dijk. “Het niveau van televisiemaken bij The Voice is onwaarschijnlijk hoog. Aan ieder detail wordt gedacht, niets wordt aan het toeval overgelaten.”

Bij de liveshows is John de Mol van het begin tot het einde aanwezig, als er een lampje niet goed hangt, merkt hij dat op. Als Erland vindt dat iets net niet goed genoeg is, wordt de hele nacht doorgewerkt tot het perfect is. ‘Kan niet’ bestaat niet. I love it.

Galjaard en Van Dijk staan bekend om hun zeer moeizame relatie met de pers. Ze geeft dan ook, net als hij, nauwelijks interviews. “Meestal ben je langer bezig met achteraf rectificeren dan met het interview zelf. Journalisten zijn vaak vooringenomen. Dan maakt het niet eens uit wat ik zeg, achteraf gooien ze er toch hun eigen sausje over.”

Van Dijk vindt de pers vreselijk. “Media vergroten negatieve zaken uit, willen shockeren. If it bleeds, it reads. Daar word ik zo droevig van.

De Parool-journalist constateert dat Van Dijk vaak van zich af bijt als een medium het aandurft om iets negatiefs over haar of haar man te schrijven. “Dat is fijn van ouder worden: vroeger was ik als de dood dat mensen mij niet aardig vonden, nu maakt dat mij veel minder meer uit.

En wat vindt ze van AD’s Angela de Jong, die nogal kritisch is over de twee? “Ik ben heus niet de hele dag bezig met wat iedereen zegt of schrijft en ik weet ook dat negativiteit mij niet gelukkig maakt. Maar ik wil ook transparant zijn: ik ben een mens van vlees en bloed en ik heb ook mijn mindere dagen, waarop ik onzeker ben of geïrriteerd. Als ik op Twitter reageer op iets, ben ik het onmiddellijk kwijt.

Verder laat Van Dijk weten dat ze het blad Quote achteraf gezien nog ‘veel harder’ had moeten aanpakken voor de berichtgeving over haar vermeende cokegebruik, waarvoor het blad door de rechter is teruggefloten. “Als je mijn man googelt zie je bovenaan ‘cokegebruik’. Als iemand tegen drugs is, dan is het wel Erland.

‘Af en toe een lijntje is toch ook weer niet zo’n taboe?’, legt de Parool-journalist haar voor. Van Dijk: “Ik ben tegen overmatig drankgebruik en tegen drugs.

Het interview met de chronisch boze presentatrice van RTL 4 kunt u lezen in Het Parool of via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen