Wendy van Dijk vindt Erland Galjaard beste in het vak

Geplaatst op Sun 14 Jan 2018 om 13:00

RTL 4-ster Wendy van Dijk vindt haar man Erland Galjaard de beste in het vak. Dat vertelt ze dit weekend in Het Parool. Van Dijk en Galjaard zijn het koningspaar van RTL en daarmee dé boegbeelden van de zender. Het imagoprobleem van het station heeft mede te maken met hun arrogante houding. Als ze in de krant wordt gevraagd naar wie ‘de beste in het vak’ is, bevestigt ze dat beeld: “Erland Galjaard, RTL-programmadirecteur, is met afstand de beste. En dat is geen grap.”

De handtekening van haar man Galjaard zie je onder meer terug in het door haar gepresenteerde programma The Voice of Holland, vertelt Van Dijk. “Het niveau van televisiemaken bij The Voice is onwaarschijnlijk hoog. Aan ieder detail wordt gedacht, niets wordt aan het toeval overgelaten.”

Bij de liveshows is John de Mol van het begin tot het einde aanwezig, als er een lampje niet goed hangt, merkt hij dat op. Als Erland vindt dat iets net niet goed genoeg is, wordt de hele nacht doorgewerkt tot het perfect is. ‘Kan niet’ bestaat niet. I love it.

Galjaard en Van Dijk staan bekend om hun zeer moeizame relatie met de pers. Ze geeft dan ook, net als hij, nauwelijks interviews. “Meestal ben je langer bezig met achteraf rectificeren dan met het interview zelf. Journalisten zijn vaak vooringenomen. Dan maakt het niet eens uit wat ik zeg, achteraf gooien ze er toch hun eigen sausje over.”

Van Dijk vindt de pers vreselijk. “Media vergroten negatieve zaken uit, willen shockeren. If it bleeds, it reads. Daar word ik zo droevig van.

De Parool-journalist constateert dat Van Dijk vaak van zich af bijt als een medium het aandurft om iets negatiefs over haar of haar man te schrijven. “Dat is fijn van ouder worden: vroeger was ik als de dood dat mensen mij niet aardig vonden, nu maakt dat mij veel minder meer uit.

En wat vindt ze van AD’s Angela de Jong, die nogal kritisch is over de twee? “Ik ben heus niet de hele dag bezig met wat iedereen zegt of schrijft en ik weet ook dat negativiteit mij niet gelukkig maakt. Maar ik wil ook transparant zijn: ik ben een mens van vlees en bloed en ik heb ook mijn mindere dagen, waarop ik onzeker ben of geïrriteerd. Als ik op Twitter reageer op iets, ben ik het onmiddellijk kwijt.

Verder laat Van Dijk weten dat ze het blad Quote achteraf gezien nog ‘veel harder’ had moeten aanpakken voor de berichtgeving over haar vermeende cokegebruik, waarvoor het blad door de rechter is teruggefloten. “Als je mijn man googelt zie je bovenaan ‘cokegebruik’. Als iemand tegen drugs is, dan is het wel Erland.

‘Af en toe een lijntje is toch ook weer niet zo’n taboe?’, legt de Parool-journalist haar voor. Van Dijk: “Ik ben tegen overmatig drankgebruik en tegen drugs.

Het interview met de chronisch boze presentatrice van RTL 4 kunt u lezen in Het Parool of via Blendle.

Foto: RTL
45 Reacties op “Wendy van Dijk vindt Erland Galjaard beste in het vak”


 1. Manuela

  Wij van WC Eend adviseren WC Eend.

 2. Enzo Voort

  Wij de massale Nederlanders vinden Erland een regelrechte afknapper.

 3. Papegaaitje leef je nog.

  Natuurlijk heeft Wendy gelijk als ze zegt dat de pers alleen maar uit is op negativiteit. Dat zie je ook hier. Vaak zure, negatieve meningen. Dat schijnen de mensen toch het leukst te vinden.

 4. Papavlaaitje eet je nog

  Enge, vreselijke enge man en vrouw. Houndat a.u.v. in Amsterdam en val de rest van Nederland hier niet mee lastig.

 5. dom dansmarieke

  De inteligentie van deze omhoog gevallen dansmarieke is echt veer beneden 100 iq.

  De RTL kliek heeft echt niet meer in de gaten dat zij allen losgezongen zijn van de realistische wereld. De zakken zijn volop gevuld met geld gekregen voor gebakken lucht. Wordt het geen tijd om definitief afscheid te nemen van deze inteelt familie van RTL.

 6. its me

  galbak zoals wij hem allemaal noemen is alleen bezig met zijn eigen kliekje en heeft totaal geen kennis wat de nederlander graag kijkt

 7. Danny

  Wendy alsjeblieft,,ach laat ook maar.

 8. Norvo

  Nee, dat je het niet grappig bedoelde IS juist de grap, Wendy. Geen leuke, maar toch.

 9. Ron

  Gotspe dit verhaal. Maar wel weer voer voor veel kritiek, en terecht. Vinger op de zere plek als het om RTL gaat.

 10. Erik

  Zolang Erland zijn vrouw toe laat pogen tot acteren te in series als Moordvrouw is hij een niet voor zijn taak geschikte tv baas .In het wereldje is hun drugsgebruik alom bekend.

 11. ox

  Even los van onze vaste dealer

 12. Wendy's dealertje

  Ik houd even mijn mond

 13. Francis Beukeveld

  Wendy en snuiven is het zelfde als Ronaldo en een bal. Die vrouw is wappie

 14. 071

  Of je haar houding nou arrogant vindt of niet, ze is gewoon nog altijd oprecht verliefd op haar Erland en als je dan een, op zich, objectieve vraag stelt • “Wie vind jij de beste programmadirecteur van Nederland ?” • AAN DE VROUW VAN(!) een programmadirecteur, ja nogal wiedes dat je dan een antwoord krijgt zoals Wendy die gaf!

  Hoe luidt het spreekwoord ook al weer? Liefde maakt blind ofzo?

  Ik vind de interviewer van Het Parool nou niet zo snugger met in dit geval zo’n vraag!

 15. Zaterdagavond

  Wendy vind de coke van haar man de beste.

 16. Anoniem

  Hahaha…..die Wendy, zo schattig.

 17. Bjorn

  Als erland er niet had gezeten was Wendy alllang schoonmaakster ergens geworden.

 18. Victor

  Leontien van Moorsel was ook altijd tegen doping. Wendy is even vergeten dat ze 2 maanden in een privé afkickkliniek heeft gezeten in de UK. Iedereen weet dat, niemand durf dat te melden in Hilversum.

 19. dirk

  Het word tijd dat dat hele rtl opgedoekt word. Samen met die bagger troep van John de mol. Wat een eng stel dat echtpaar van dijk.

 20. Mike

  Precies. Dat is algemeen bekend in tv-kringen. Ze is gespeend van enige zelfreflectie, wat een vermoeiende muts.

 21. SOLANGE

  Denk dat het meissie WEndy onder grote druk staat

 22. Michiel

  Erland exit binnenkort.

 23. Puk

  Snuf en snuifje wat een stel de twee WEG ERMEE !!

 24. Joop Knoop

  Het is vreselijke zender, tussen de reclame en de narcistische promo’s (natuurlijk bij RTL) door krijg je ook nog iets te zien, uiteraard met voorafgaande, mede mogelijk gemaakt door.
  RTL is om te kotsen en zeker ook Wendy en die arrogante Erland.

  Ik val mijn vrouw ook niet af in het openbaar, ook al zij de grootste bitch en onuitstaanbaar.

 25. Max

  Zielige reacties hier. Denk eens na voordat je oordeelt en schrijft. Lijkt hier wel een rioolput altijd die anti houding tov bepaalde mensen.

 26. @ Max

  Dat wordt door de personen in kwestie zelf gecreëerd.

 27. Robson

  Als je zulke opmerkingen plaatst bewijst maar weer. Hoe zwaar ze aan de coke zit , wat een graftak van een wijf

 28. echtwaar

  Dat is toch niet te geloven super eng droevig en verdrietig, super trol , ga nou eens EINDELIJK naar de kapper, en zet die domme irritante pruik af, Wendy van Dijk heeft een mening, over die enge man van haar, Erland Galjaard.

  Binnenkort gaan ze de engste homemade film van de eeuw uitbrengen, Wendy en Erland in bed. Waauuw.

 29. animo

  Dat is nou net wat ze niet moet doen,Angela zal wel zegen het RTL kliekje is weer bezig.

 30. Opiniemaker

  Erland zet misschien wel mensen aan tot zelfmoord. Althans volgens de geruchten.

 31. Robin

  Wendy en Erland gaan binnenkort scheiden. #markmywords

 32. Buurvrouw van Wendy

  Gatverdamme Wendy, hou hier eens mee op en ga een boek lezen !

 33. Maxine

  Dat hele RTL is één grote vriendjespolitiek zender! Die programma’s zijn echt waardeloos. Maar ja wat wil je ook Erland is de baas van die boulevard kliek!

 34. ali

  wat een crack hoer is die wendy .

 35. ali

  je kunt toch zien dat die Erland aan de coke zit .vies arrogant vent

 36. energy-x

  vreselijke mensen, met vreselijk domme tv programma’s, weg ermee!

 37. Annoniemus

  En zo ploetert en spartelt Wendy v Dijk zich door het leven , als kontenlikster brrrrrr.

 38. Herman

  Slijmbal. Je man verdient beter Wendy !

 39. Henny Huisman

  Lekker de hele nacht door werken gaat ook prima op dat Colombiaans marcheerpoeder

 40. Arie

  Gelukkig hebben we Netflix. Die hele RTL kliek kan me gestolen worden. Misselijke over het paard getilde mensen zonder talent. bah.

 41. Kereltje69

  De beste in het maken van waardeloze programma’s….klopt helemaal…..

 42. Kees

  Als je Stanneke Jacobs, beste vriendin van Wendy en een zeer matige producer bij Endemol en Talpa, en Thijs Römer, goede vriend van de familie en stuntelend acteur, leidinggevende functies geeft binnen RTL….
  Dan moet je misschien wel heel erg aan de drugs zijn. Maar dat weet ik niet, want ik ben er nooit bij geweest toen ze iets naar binnen harkten.
  Maar waarschijnlijker is het gewoon dat Wendy en Erland werkelijk denken dat alles wat ze doen helemaal geweldig is.
  Idem met de aanstelling van het non-talent Roland Molendijk, die in de hele DJ-scene werkelijk door niemand van betekenis serieus genomen wordt.

  Overigens, dat Wendy door haar crew niet gewaardeerd wordt, dat weet ik wel zeker, want dat hebben velen van hen mij verteld.

 43. BRAAK

  HAHAHAHAHA!!!!!!!!

 44. BRAAK

  Moordvrouw ligt bij de Kringloop voor € 1,-

 45. Humbertan

  BRAAK komt daar vaak, in verband met het aanvullen van zijn kledingkast.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.