Viktor Brand slaat aanbod RTL 4 af

Geplaatst op Thu 11 Jan 2018 om 16:00

SBS 6-superster Viktor Brand is gevraagd om voor RTL 4 te komen werken, maar hij heeft dat aanbod naast zich neergelegd. “De presentator heeft al een aantal aanbiedingen gekregen van andere tv-zenders, waaronder RTL, maar hij is niet van plan daar iets mee te doen“, meldt het goed ingevoerde showblad Weekend in een interview met Brand. Daarop zegt de presentator zelf: “Ik zit al jaren hartstikke goed bij SBS 6. Daar zit ik misschien wel lekkerder in mijn vel dan ooit.

Brand voelt zich heel erg prettig bij SBS 6. “Dus een overstap naar een andere zender is op dit moment absoluut niet aan de orde.”

Wellicht zou hij met een overstap een beter programmapakket kunnen bedingen. “Nee, ik ben niet zoals sommige collega’s dat ik een verlanglijstje heb van programma’s die ik nog zou willen doen. Ik heb nog nooit een sollicitatiebrief geschreven in mijn leven, zeg ik altijd. Er komt iedere keer zomaar weer een nieuw programma op m’n pad, waarvan ik denk: wow.

Binnenkort mag hij voor SBS 6 het programma Klasgenoten nieuw leven inblazen. “Ik vind het een heel gave en spannende klus. Het is een programma dat ooit op de kaart is gezet door Koos Postema, een man waar iedereen tegen op kijkt in televisieland. In de nieuwe eeuw werd het gepresenteerd door twee andere instituten, Viola Holt en Robert ten Brink. Nu mag ik het doen en dat vind ik toch wel een eer.”

Hij is er wel een beetje onzeker over. “Heel arrogant, zelfverzekerd en over de top doen, zo van: dat doen we wel eventjes, is niet mijn stijl. Er is op alle vlakken altijd verbetering mogelijk, maar het belangrijkste vind ik dat je jezelf blijft.”

Foto: SBS, Wessel de Groot
45 Reacties op “Viktor Brand slaat aanbod RTL 4 af”


 1. Peter

  Menig blaaskaak in omroepland kan nog wat leren van Viktor. Normaal doen en niet het over het paard getilde nerrbuigende gedrag wat aardig wat BN-ers menen te moeten hebben.

 2. Rubicon

  MC; even wat ander nieuws voor RAMBAM vanavond
  http://www.quotenet.nl/Nieuws/Hoofdrolspeler-uit-ontgroeningsdocumentaire-RamBam-vertelt-complete-onzin!-209272

 3. Rick

  Dream on Victor! De grootste loser op SBS6 !

 4. piet

  Je ziet die kerel te vaak op tv. Iets minder mag ook wel.

 5. J

  @Rubicon

  Wat is dat toch met die types die denken dat ze zó belangrijk zijn dat ze hun reactie onder meerdere artikels plaatsen?!

 6. Smartroam

  Leuke gast. Heb erg aan hem moeten wennen.

 7. Katja S.

  Victor is zoals de muziek van The Foo Fighters: het doet je niks, compleet inwisselbaar, maar je hebt er ook geen hekel aan.

 8. Koen

  Krijgt een geen beter pakket bij RTL. Hij zit wel goed bij SBS, heeft een mooi pakket!

 9. Rubicon

  @J probeer de boel wat actueler te maken en heb deze link gezet onder relevant artikel eerder en de eerste waar geen reacties onder stonden om wat aandacht te genereren. Omdat het een item is dat vaker hier besproken zou kunnen worden. Werking media en mechanismen en ongebreidelde zucht naar kijkcijfers.

 10. M@rk-Bred@.

  Graag gelijk, Viktor! Bij “Reclame Televisie Luxemburg” moet je ver uit de buurt blijven. Dit is één grote fake-zender!

 11. Bassie

  Superster staat er, kan het een onsje minder, ben die grappen en grollen van hem helemaal zat.

 12. Ano Nymous

  Katja S.

  Ik denk dat velen hier niet eens weten wie Foo Fighters zijn…

  Overigens SBS superster.
  MC kan altijd zo heerlijk overdrijven.
  Die Brand heeft een paar programmaatjes die middelmatig worden bekeken…

 13. Mieke

  Victor is top leuk en blijft zichzelf

 14. Francis Beukeveld

  Wordt alleen wel tijd dat hij dat lelijke vriendje uit de deur zet, hij kan toch beter krijgen zou je denken.

 15. Laurens

  En daar mag SBS blij mee zijn. Hoewel Victor echt niet de beste presentator is, wel van waarde bij SBS. Hij doet het beter dan Kim-Lian, Jeroen vd Boom en Wietze

 16. Don

  Ja hoor..””superster”” .. nou moet ik echt lachen! not :-(

 17. SOLANGE

  Viktor is een geweldige presentator…lach me altijd suf om hem bij Mr Frank Visser hij is knap en slim en doet het goed zijn weinig mensen die het hem nadoen !!!!Go Viktor

 18. GW

  Viktor Brand is een leuke, slimme vent met humor. Enorm droog, maar toch onweerstaanbaar. Voegt echt iets toe aan de programma’s die hij presenteert.

 19. animo

  Victor is een normale Hollandse jongen zonder kapsones ,bij RTL noemen ze zicht sterren wat dat dan ook is met heel veel kapsones,daar past hij niet bij

 20. jannie

  Jammer.

 21. Koen

  ben benieuwd wat sbs6 in het najaar gaat uitzenden in de vooravond want hebben ze een keer een goede vooravbond stoppen ze er mee. laat Utopia lekker staan om 1930 -2030 uur en begin met de groep ergens anders opnieuw. De vloggende Hollanders is ook een flop dus heb er weinig vertrouwen erin dat het nog goed komt komend najaar.

 22. Bep

  Ik ben fan van Viktor!!!! Leuke gozer!!!

 23. Peter

  Big brother komt gewoon op sbs ;-)
  Viktor is ook niet goed genoeg om iets bij de npo dan wel bij rtl te kunnen doen, wellicht voor dagtv.

 24. albert

  big brother is van endemol en er zou geen enige logica zijn dat sbs6 dat gaat uitzenden. John zou eerder een eigen format uit gaan zenden , zodat hij deze kan weer kan verkopen….

 25. Remi

  … Ik heb zo’n vermoeden dat Viktor, ook in zijn nieuwe programma,
  mannen doordringend blijft aankijken …
  kijk maar eens terug afgelopen seizoen, jawel ;)

  … Altijd met een beetje de hoop en verwachting dat …
  … ‘Misschien is hij een héél klein beetje … van mijn ‘geaardheid’ …

  In het nieuwe huis laat Viktor de man des huizes altijd vóór gaan
  als er een trap bestegen moet worden naar de bovenverdieping.
  Opvallend ;)

 26. Clio

  Waarom is deze man nog steeds op TV? Non talentje.

 27. japie

  @ Clio
  bij succes-omroep sbs vinden ze van wel.

 28. Rick

  Clio die kan zelf alles beter

 29. Clio

  Klopt, pedo.

 30. Laurens

  @Peter;
  Hoewel het niet van Talpa is, zou het voor de zender de beste zet zijn om dit in de vooravond te programmeren.
  Utopia mag ook, maar dan lijkt het mij slim om helemaal opnieuw te beginnen.

 31. Lucio

  Clio donder eens op hier

 32. hans janmaat jr.

  Lucio, terug naar je apenland, svp.

 33. Lucio

  Hoe is het ook alweer met je vader afgelopen?

 34. hans janmaat jr.

  Dat was een watje, aap.

 35. Lucio

  Je moeder is een aap

 36. Dean

  Is het niemand opgevallen dat Talpa blijkbaar aan het bezuinigen is op Hart van Nederland en Shownieuws? Ik keek toevallig even een stukje naar de 18.00 uur editie , en later kwam ik tijdens het zappen bij de late editie van 22.30, en daar bleek dat ze zowel bij Hart als bij Show bijna alleen maar dezelfde items herhaalden van de vroege editie. Het enigste verschil was dat ze sommige items hadden ingekort bij Shownieuws om 22.30 uur. Daarnaast zag ik bij Show dat ze de openingstune een erg slecht klinkende update hebben gegeven. De programma’s hebben dus ontzettend last van de dalende kijkcijfers en marktaandelen. Al denk ik niet dat het dan slim is om maar gewoon minder items te maken en die gewoon 2x uit te zenden. Dat deden ze eerder natuurlijk ook, waarbij ze om half 11 dan een uitgebreidere versie uitzonden, maar bij Show waren bijv. de 3 eerste items precies het zelfde als 6 uur. (De telefoonboeken die gaan verdwijnen, ophef over de echo van Monica Geuze & de bruiloft van William en Megan inclusief erg aanstellerige Britse presentator) Ben benieuwd of Talpa deze twee programma’s uiteindelijk helemaal zal schrappen. Het schijnt dat meneer de Mol er een bloedhekel aan heeft namelijk.

 37. Ben

  @Dean

  Onderzoek wezen verschillende kijkers uit. Dus onderwerpen kunnen makkelijk overlappen.

 38. Kaaskijker

  RTL doet dat soort biedingen om SBS6 te verzwakken, niet omdat ze zo’n man niet bij RTL hebben. Net als des tijds met Matthijs Van Nieuwkerk.

 39. David

  Superster?

 40. Rodrigo

  Bruiloft van William en Megan,

  heb ik iets gemist, ik wist niet dat William gescheiden is en er vandoor gegaan is met de vriendin van zijn broertje…

 41. tja

  @Rodrigo
  Ze stappen zo makkelijk over in die wereld.

 42. Jahbah

  Onderhandelingsstrategie… net als voetballers vaak doen, maar het is gevaarlijk spel. Er zijn niet veel partijen in TV-land, dus dit soort leugentjes komen vaak snel uit.

  En de reactie hierboven. Om SBS6 te verzwakken? Victor is een middelmatige presentator waar RTL blij mee moet zijn op die plek.

 43. Woodstock

  Het is een presentator waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen.

  Hij heeft geen kapsones en staat met beide benen op de grond. Doet zich niet anders voor en heeft nog leuke humor ook.

 44. jannie

  Er staat superster onder superster versta ik heel wat anders maar zeker geen Viktor Brand want dit is een “man” zover je hem man kan noemen die we niet graag op de TV zien.

 45. Sven L.

  Vind hem wel sympathiek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.