Viktor Brand moest slikken van Klasgenoten-verzoek

Geplaatst op Sun 14 Jan 2018 om 9:30

Viktor Brand moest best even slikken toen SBS 6 hem vroeg om de tv-revival van Klasgenoten te presenteren. Dat vertelt de presentator, die vanaf vanavond te zien is in de BN’er-show, in De Telegraaf. Brand opent het programma vanavond met Rafael van der Vaart als hoofdgast. “Toen ik werd gebeld door het zendermanagement van Talpa TV dat ze het op mijn lijf geschreven vonden, dacht ik: ’slik, bedoelt ze nu dé Klasgenoten?’“, vertelt de beroemde televisiester in de krant.

De presentator wist even niet wat hij hoorde toen hij dit verzoek voorgelegd kreeg. “Dan treed ik in de voetsporen van Koos Postema, Robert ten Brink en Viola Holt, in glorietijden zeer goed in hun vak.

Toevallig kwam Brand bij Endemol zijn voorganger Ten Brink voor. “Hij zei dat ik er vooral heel erg Viktor van moet maken, en er enorm van moet genieten omdat het zo leuk is.”

De eerste gast Rafael van der Vaart haalt vanavond met zijn klasgenoten van het Maarten van Heemskerk College mooie herinneringen op uit het schooljaar 1997. “Ik had altijd één doel en dat was profvoetballer worden. School was voor mij noodzakelijk kwaad. Maar ik zeg tegen die kleine van me wel altijd dat leren belangrijk is.”

Klasgenoten is vanavond om 21.30 uur te zien op SBS 6, na Paleis voor een Prikkie.

Foto: SBS, Wessel de Groot
17 Reacties op “Viktor Brand moest slikken van Klasgenoten-verzoek”


 1. Tvjunkie

  Go Viktor, je kan het..gewoon jezelf zijn en blijven. 650.000 moet te halen zijn

 2. Enzo Voort

  Klasgenoten: Bij de VARA met Koos Postema een mooi programma, nu is het puur tijdverspilling.

 3. Tim20 MJ

  Succes is afhankelijk van de gastenlijst. Op zich is die prima in deze reeks, alleen Van de Vaart is te niche en te weinig aansprekend voor veel mensen. Was ik zelf nooit mee begonnen. Lege persoonlijkheid, zoals zoveel (oud)voetballers. Want wat ie gaat zeggen is voorspelbaar: liefde voor sport altijd al gehad, moeilijke periode met leren geen zin in toetsen, altijd maar voetballen, grote doorbraak, etc. etc. Daarnaast is Van de Vaart geen publiekslieveling buiten Amsterdam. Vanavond gok ik zo`n 700.000 kijkers, maar met Moszkowicz kan het de miljoen wel aantikken.

 4. iq10

  waarom altijd z.g bekende NLders ???
  dat is nou iets wat de meeste Nederlanders iets boeit,
  neem gewoon een leuk anoniem klasje uit de provincie,

  en om VICTOR nou gelijk een ster te noemen,
  bij ons in Pruissen hebben ze een heel ander beeld van sterren,
  en zeker niet een persoon die alleen bekend is bij t SBS campingzendertje.

 5. Sander

  Ik denk er weinig kijkers. Rond de 300.000

 6. Rogier

  Leuk… denk wel 900.000 kijkers!

 7. Lodewijk

  Tijdverspilling, laten We eerlijk blijven luitjes. Deze man Rafael blinkt nou niet uit in intellect. Net als Barbie heeft hij gehoord bij de groep kinderen die eigenlijk alleen maar de plantjes mocht water geven op school. War dat betreft zouden ouders en leerkrachten wegens grove nalatigheid alsnog vervolgd moeten worden. Ik begrijp er werkelijk niets van dat leerkrachten na 12 jaar onderwijs helemaal niets aan cognitieve ontwikkeling kunnen doen. Oohh wacht ze kunnen het wel kijk maar naar hun eigen kind.

 8. robb

  SBS gaat het op zondag maken denk ik met Paleis voor een prikkie en klasgenoten .

 9. Danny

  Ja slikken kan ie wel die Victor.

 10. Me

  Bedenk eens wat nieuws. Altijd maar weer de oude programma’s .

 11. Jan de met de korte achternaam

  Bijzondere vervelende man die Victor. Het moet, net als bij veel homo’s, altijd om hem draaien. Kijk nou naar die foto, het spat ervan af. Ga lekker werken als schandknaapje voor de grachtengordel maar laat de rest van Nederland met rust egotripper.

 12. Laurens

  Het is te hopen dat de nieuwe zondag van SBS een beetje aanslaat, anders hebben ze opnieuw een mager seizoen. Hart van NL komt structureel niet meer boven de 800.000 kijkers.

 13. Michiel

  Flop.

 14. Frans

  Niks afkraken,eerst zien dan pas commentaar
  Viktor heeft humor,is innemend
  Tot nu toe leuke programma,s
  Vooral meester visser doet ie goed
  Ga zo dóór

 15. Koen

  Zeker geen flop mensen!

 16. BRAAK

  Wie Viktor Brand echt goed observeert, ziet een onzekere, nerveuze met zijn onderkaak worstelende knul. Een lange slungel die met zijn figuur geen raad weet en de timing heeft van en jagende luiaard. Deze karaktertrekken en verschijnselen komen in alle door hem gepresenteerde programma’s voor. Arme jongen.

 17. BRAAK

  En ja, Jan met de Korte achter naam, heeft helemaal gelijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.