Vaste plek voor Joost Karhof op Nieuwsuur-redactie

Het was vrijdag precies een maand geleden dat Joost Karhof plotseling afscheid nam van het leven. Om stil te staan bij zijn overlijden heeft zijn programma Nieuwsuur hem deze week een vast plekje gegeven op de redactie. Dat meldt hoofdredacteur Joost Oranje op Twitter. Oranje twitterde vrijdag een foto van het eerbetoon. “Vandaag, precies een maand geleden, verloren we Joost Karhof. Deze week kreeg hij een vaste plek op de redactie van Nieuwsuur. We missen hem.”

Oranje en zijn collega’s hebben een foto van Karhof opgehangen op de redactie (zie onderstaand). Hierop is te zien hoe hij met zijn armen over elkaar in de Nieuwsuur-studio staat.

Karhof overleed op tweede kerstdag op slechts 48-jarige leeftijd, tot grote verbijstering bij zijn collega’s. “We kregen een mail via de hoofdredacteur binnen. Ik kon het eigenlijk gewoon niet geloven“, zegt Mariëlle Tweebeeke.

Ik heb een paar keer opnieuw gelezen van: lees ik nou zijn naam goed? Dit kan niet waar zijn. En dat is eigenlijk nog steeds de staat waarin ik verkeer“, vervolgt de presentatrice.

Ook Twan Huys was behoorlijk in shock vanwege het treurige nieuws. “Het is voor het eerst in mijn leven dat ik echt helemaal stil ben gevallen en geschokt was door zo’n afschuwelijk bericht.”

Ik wens de familieleden, vooral Kim, heel veel sterkte. Verder kan ik alleen maar zeggen dat ik van zo’n bericht heel erg stil word.”

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen