Vanavond Willeke-docu op tv: ‘Laatste shot mooist’

Willeke Alberti wordt op deze eerste dag van 2018 verblijd met een eigen 2Doc op televisie. Filmmaker Silvia Bromet is opgegroeid met de muziek van Willeke en haar vader Willy Alberti en wilde de vrouw áchter het lied leren kennen. Het leidde tot de documentaire die vanavond wordt uitgezonden op NPO 2, direct na kijkcijferhit De Slimste Mens. Was Willeke direct te porren voor dit document? “Ik heb er wel even over getwijfeld, omdat ik er eigenlijk niet van houd achtervolgd te worden met een camera.”

De zangeres vertelt in de Avrobode dat ze op haar privacy gesteld is. “Bepaalde zaken houd ik liever voor mezelf, mijn rituelen voordat ik optreed, bijvoorbeeld. Eigenlijk ben ik dan niet aanspreekbaar.”

Toch is er nu een docu die een goed beeld van haar geeft. “Sylvia is de enige die me zo ver heeft gekregen. Ze heeft de documentaire met zo veel liefde gemaakt, ik ben er ontzettend blij mee.”

Wat gaan we zien? “Mijn leven, aan de hand van foto’s, archiefbeelden en mijn liedjes. Het is zo knap hoe Sylvia dat allemaal subtiel samenbrengt. Wat ik vooral mooi vond is dat ook de mensen die me zo dierbaar zijn aan het woord komen. Mijn familie, mijn nichtje en mijn broertje die me altijd rijdt en er voor me is, goede vriendjes als Jeroen Krabbé en André van Duin. Maar ook de mensen met wie ik al jaren werk, zoals mijn geluidsman Marcel Schellekens.

Wat is het hoogtepunt van de docu? “De hele documentaire deed me nog eens beseffen dat ik in dit leven zó ontzettend verwend ben met lieve mensen om me heen. Maar, zonder teveel te verklappen, het allerlaatste shot is wat mij betreft het allermooist.

2Doc: Telkens Weer is vanavond om 21.10 uur te zien op NPO 2. Buiten de NPO-zenders en RTL 7 (darts) om, zenden alle grote tv-zenders vanavond films uit.

Foto: Roy Beuskers

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen