Van Nieuwkerk mist Dieuwke Wynia soms nog steeds

Matthijs van Nieuwkerk mist zijn vorige hoofdredacteur Dieuwke Wynia soms nog steeds. Dat heeft de DWDD-ster gezegd op NPO Radio 1. Van Nieuwkerk dreigde ooit om DWDD te verlaten als Wynia zou vertrekken, maar een jaar later zit hij er nog steeds. Nu werkt hij met de nieuwe hoofdredacteur Marco Versluis. “Ik kan haar zeker missen, ja. Nog steeds? Ja, maar het wil helemaal niet zeggen dat ik met de huidige… Nee, helemaal niet. Maar we zijn natuurlijk ook bevriend geraakt.

De presentator vindt het logisch dat hij gehecht is geraakt aan Wynia. Ze werkte elf jaar lang bij de talkshow. “Als je zo lang een programma maakt en het opbouwt, dan raak je ook bevriend, in elk geval in ons geval. Ik spreek haar nog wel en zie haar nog wel en ik kan haar ook nog wel missen, maar ik kan niets onaardigs zeggen over de huidige hoofdredacteur. Daar kan ik het ook heel goed mee vinden. Ik vind dat hij het heel goed doet.”

Maar waarom zei hij ooit dat hij weg zou gaan bij DWDD als Wynia zou vertrekken? “Het was meer een manier om een compliment te geven.”

Was hij boos om haar vertrek? “Ik vond het heel jammer dat ze wegging. Ik begreep het ook niet zo goed. Ik begreep het voor haar wel, maar ik begreep er ook iets niet aan. Kijk, als je een programma mag maken vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam en je hebt een uur televisie die je in mag vullen zoals je wil… Die vrijheid vind je niet zo heel erg snel verderop in Hilversum.”

Veel dingen zijn geconditioneerd en liggen onder het wakend ook van omroepdirecteuren. Als je daarvan losgezongen bent zoals wij; dat is een enorme rijkdom.”

Foto: Joost van den Broek/VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen