‘Telegraaf krant met meeste bekende journalisten’

Het is vandaag feest bij De Telegraaf, want de krant bestaat precies 125 jaar. De eerste editie kwam uit op 1 januari 1893 en om dat te vieren zit er vandaag een enorme jubileumbijlage bij de krant, met daarin ook een column van de trotste hoofdredacteur Paul Jansen. Hierin stelt hij vast dat De Telegraaf, meer dan een eeuw later, in Nederland de krant is met de meeste bekende journalisten. “Geen dagblad kent ondertussen zoveel bekende journalisten“, aldus de krantenbaas.

De Telegraaf kent vele bekende gezichten, somt Jansen op. “Onder wie crimeverslaggever John van den Heuvel, rechtbankspecialist Saskia Belleman, entertainmentkoning Evert Santegoeds, financieel columnist Martin Visser, voetbalanalist Valentijn Driessen, politiek commentator Wouter de Winther (foto) en verslaggever Wierd Duk.

Het zijn dé gezichten van De Telegraaf. “Samen met al die andere Telegraaf-collega’s zijn zij de thermometer in de samenleving, de stem van de gewone man, die zo vaak wordt genoemd maar zelden wordt gehoord.”

Het is zoals een oudgediende zei: ‘De meeste journalisten schrijven voor andere journalisten, want dat zijn hun vrienden. Wij niet. Wij schrijven voor de lezer, voor onze abonnees.’

AD, de andere grote publiekskrant, heeft als bekende gezichten onder meer tv-columniste Angela de Jong, columnist Özcan Akyol, columniste Nynke de Jong en hoofdredacteur Hans Nijenhuis.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen