Story: ‘Barbie sneed zichzelf 6 centimeter in linkerpols’

Weekblad Story is extreem expliciet over de zelfmoordpoging van Samantha de Jong. De realityster nam eerst een overdosis en sneed zich daarna met een mes. Dat meldt het entertainmentblad. De Jong nam volgens Story eerst ’37 pillen van onbekende samenstelling’. “Nadat ze onbedoeld alsnog wakker werd, zou ze haar toevlucht hebben gezocht bij haar roze messenset op het aanrecht. De snee van zes centimeter in haar linkerpols, die nu strak ingetaped is, is daarvan de stille getuige.”

Van alle showbladen heeft de Story het meest expliciete verhaal. In de inleiding van het stuk ‘Barbie na derde zelfmoordpoging gevonden door 5-jarig dochtertje’ legt de redactie uit hoe dat komt. “Vanaf het eerste opnamemoment tot aan het drukken van deze editie, zijn een verslaggeefster en fotograaf van Story ter plekke geweest, en onderhielden ze direct contact met de betrokkenen.

Story brengt zijn lezers een reconstructie van het drama dat zich op vrijdag 12 januari afspeelde in het huis van Barbie. Een groot deel daarvan is afkomstig van haar goede vriend Chiel Harten.

Harten werd in paniek gebeld door De Jongs moeder Cora. “Die lieve Cora vertelde in horten en stoten dat Sams vijfjarige dochtertje Angelina haar moeder ’s morgens hevig bloedend en compleet versuft in bed had aangetroffen.

Daarop rende ze naar De Jongs ouders die aan de overkant wonen. “Die kleine meid heeft daar ‘bloed, bloed’ geroepen over haar moeder.

Harten denkt dat De Jong zich rot voelde omdat haar nieuwe liefde Jordi haar ‘had opgedragen om alle contact met haar familie en vrienden te verbreken’. “Ze zegt dat ze geen idee had waarom hij dat van haar verlangde, maar ze heeft er wel gevolg aan gegeven. Het heeft er alles van weg dat Sam dat bijna met haar leven heeft moeten betalen.”

Nadat Chiel Harten alle details over de wanhoopsdaad heeft gedeeld met Story, ‘breekt’ hij volgens het blad. Na enkele minuten legt hij uit waarom hij zo reageert. “Met zachte stem vertelt Chiel dat Samantha zich niet één keer maar al drie keer van het leven heeft willen beroven. In de dagen ervoor had ze twee eerdere pogingen gedaan“, aldus de Story.

De andere bladen

Van de andere bladen is ook de Party vrij expliciet. Het blad spreekt over twee berichten ‘die circuleerden’. Het eerste bericht dat Party noemt is: “Ze heeft net geprobeerd zelfmoord te plegen. Pillen ingenomen en polsen doorgesneden. Waar de kinderen bij waren. Zaten helemaal onder het bloed. Zielig voor de kinderen.

En het tweede bericht: “Barbie is vanmorgen bewusteloos onder het bloed aangetroffen. Angelina (dochtertje) is naar de buurvrouw gerend en die heeft 112 gebeld. Ze riep: ‘Mama is dood, mama is dood’. Het hele pleintje was er binnen een minuut. Ook moeder Cora. Toen de ambulance er was, kwam ze een beetje bij. Ze heeft haar polsen willen doorsnijden.

De Weekend houdt het bij de suggestie dat er een zelfmoordpoging is gedaan, maar schrijft ook dat De Jong nu mogelijk haar kinderen kwijtraakt. Ook dat blad heeft de heftigste verhalen gehoord. “Hele heftige berichten, die tot nu toe niet officieel zijn bevestigd dan wel ontkend.

De Privé heeft het over ‘verschillende verhalen die de ronde doen’ in het hofje waar De Jong woont. “Verhalen die in elk geval allemaal even gruwelijk zijn.

Het Story-artikel over Samantha ‘Barbie’ de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL, Nick van Ormondt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen