Sonja Bakker: ‘Fitgirls als Fajah in strijd met de oertijd’

Fitgirls als Fajah Lourens krijgen steeds meer aandacht van media als het lifestyleprogramma RTL Boulevard, maar volgens Sonja Bakker is hun levenswijze helemaal niet natuurlijk en zelfs volstrekt in strijd met de oertijd. Dat zegt ze in een vraaggesprek met Vrouw. Bakker stelt dat vrouwen helemaal niet gespierd horen te zijn, vertelt ze in een minicollega. “Ik ga even terug naar de basis, naar de oertijd: een vrouw moet zacht zijn, vanbinnen en vanbuiten“, legt de eierkoekgoeroe uit in het tijdschrift.

Ze projecteert de oertijd op haar eigen leven. “Als ik met een man onder de douche sta, mag die man best lekker groot en stevig zijn, want hij moet mij beschermen. Maar ik, de vrouw, moet zacht zijn. Als ik een strak wasbordje heb en helemaal gespierd ben, denkt die man toch: hier kan geen kind meer uitkomen? Het is niet natuurlijk.”

Vrouwen moeten een beetje vet hebben, vindt Bakker. “Een man mag zich van mij helemaal uitsloven in de sportschool, maar een vrouw moet zorgen dat ze vrouwelijkheid uitstraalt. Dat vind ik. Een vrouw hoort – letterlijk – in de keuken lekkere hapjes te maken. Niet helemaal afgetraind. Niet dat je met een vrouw in bed ligt die één bonk spier is. Ik zou als man denken: ze gaat zich opdrukken. En ik zou daar heel onzeker van worden.”

Ondanks haar wijsheden over de oertijd loopt het ene na het andere huwelijk van Bakker op de klippen. Ze heeft aan een therapeut gevraagd hoe dat komt. “En die zei: ‘Son, jij bent iemand side zo’n man bijna opslurpt.’ Of ik verwende hem te veel. En daar worden ze dan kennelijk lui van. Zoiets.”

Naar verluidt heeft Fajah Lourens vandaag een SAS-dag.

Foto: SBS, Shownieuws

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen