Shula Rijxman: ‘Klein heeft Tan benaderd? Ik beslis!’

NPO-baas Shula Rijxman is er niet van onder de indruk dat haar tv-directeur Frans Klein RTL-presentator Humberto Tan heeft gepolst voor het De Wereld Draait Door-slot. Uiteindelijk is zij toch degene die beslist. Dat heeft ze laten weten in WNL Op Zondag. DWDD is vanaf dit jaar nog maar zes maanden per jaar op de buis en voor de overige zes maanden zoekt de NPO een vervanger. Die is nog steeds niet gevonden. Wel onthulde Klein onlangs dat hij Tan voor deze klus benaderd heeft.

Tan is echter geen vrouw en Rijxman heeft al enige tijd geleden haar wens uitgesproken voor een presentatrice op dit tijdslot. Een keuze voor Tan zou dus instrijken tegen haar wens.

Daarom maakt Rijxman maar even goed duidelijk wie de touwtjes in handen heeft bij de NPO. “Ik weet niet of hij hem benaderd heeft. We zullen zien. In elk geval: het voordeel van de Raad van Bestuur zijn is dat je uiteindelijk mag intekenen. Ik ga kijken waar Frans ons mee verrast, maar wat mij betreft is het een vrouw.

Rijxman noemde eerder Eva Jinek, Mariëlle Tweebeeke en Janine Abbring als mogelijke opties. Jinek lijkt nu af te vallen. “Eva heeft gelukkig veel zendtijd.

En Abbring dan? “Janine is wat mij betreft echt één van de grote sterren van de publieke omroep.

Wie het gaat worden, blijft nog even onduidelijk. “Er is nog geen keuze gemaakt. Ik kan je nog helaas geen naam geven, maar ik blijf wel bij de stelling dat het een vrouw zou moeten zijn die de zes maanden van Matthijs gaat vullen. Er is nog geen definitieve naam.

Foto: Omroep WNL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen