RTL-Peter bedreigd na uitspraken René van der Gijp

Peter van der Vorst is bedreigd vanwege de uitspraken die hij in RTL Boulevard deed over Voetbal Inside. De bedreigingen kwamen op gang toen René van der Gijp daar in de RTL 7-show aandacht aan besteedde. Dat vertelt de presentator in zijn column in de Televizier. Van der Vorst was kritisch over de homo-onvriendelijke uitspraken van Van der Gijp, maar dat schoot bij de voetbalkenner in het verkeerde keelgat. “Dan denk ik: schei toch uit man, rot op“, zei hij in de tv-show.

De presentator vindt dat Voetbal Inside een omgeving in stand houdt waarbij het voor homoseksuele jongeren lastig is om uit de kast te komen. “Dat was de oprechte strekking van mijn boodschap, waar vervolgens een kamerlid van DENK mee aan de haal ging om VI mee aan te vallen.”

Uiteindelijk was Van der Gijp daar nogal geïrriteerd over. “Uiteindelijk riep Gijp tijdens VI weer dat-ie niet snapt waarom ik het onderwerp zo serieus in Boulevard besprak. Daarna regende het weer mailtjes en tweets van boze mannen waarin ik een ‘pisnicht’, ‘relnicht’ (en nog veel erger) werd genoemd en vonden sommigen dat ik niet zo moest zeiken en moet worden ‘uitgekotst’.”

Dat is dus het effect van alleen maar uitleggen wat de gevolgen van een ‘grap’ kunnen zijn. Vervelend én beangstigend. En het bewijs dat de homotolerantie ook onder Nederlanders z’n grenzen kent.”

Overigens blijft Van der Vorst ook in 2018 gewoon kijken naar VI en zal hij blijven lachen om Van der Gijp en zijn collega’s. “Alleen niet om iedere grap.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen