RTL Nieuws blundert met onderzoek gevaarlijke wegen

RTL Nieuws haalde maandag de media met zijn onderzoek over de gevaarlijkste verkeerslocaties van Nederland, waaronder concurrent NOS Journaal. De nieuwsrubriek heeft zijn artikelen ‘Keizer Karelplein in Nijmegen gevaarlijkste verkeerslocatie van Nederland’ en ‘Bekijk hier de gevaarlijkste verkeerslocaties bij jou in de buurt’ echter van zijn website verwijderd, omdat deze niet kloppen. “RTL Nieuws gaat het onderzoek naar gevaarlijke verkeerslocaties opnieuw doen.”

De resultaten van het onderzoek dat RTL Nieuws heeft gedaan naar verkeersonveilige plekken in Nederland staan niet onomstotelijk vast. “Door een onvolkomenheid in de gehanteerde methode kan het weergegeven aantal ongevallen per locatie niet met zekerheid worden vastgesteld. Verkeersonderzoeksbureau VIA heeft ons daarop gewezen. De hoeveelheid ongelukken per locatie kan lager, maar ook hoger uitvallen.”

RTL Nieuws pakte uit met het bericht dat het Keizer Karelplein in Nijmegen de gevaarlijkste verkeerslocatie in Nederland is. “Er kan wel worden gesteld dat het Keizer Karelplein in Nijmegen tot de meest verkeersonveilige locaties van het land behoort, maar op basis van dit onderzoek niet dat het de meest onveilige is.”

Wat nu? “De redactie start in samenwerking met verkeersonderzoeksbureau VIA een nieuw onderzoek.”

De NOS heeft zijn publiek inmiddels op de hoogte gebracht van deze fout van de concurrent. “De NOS heeft ook bericht over de onderzoeksresultaten van RTL Nieuws. Een rectificatie is boven dat stuk geplaatst.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen