‘RTL moet bij zichzelf te rade gaan over situatie Barbie’

Als Samantha de Jong vrijdagochtend daadwerkelijk een zelfmoordpoging heeft gedaan, dan moeten een aantal mensen bij RTL bij zichzelf te rade gaan. Dat zegt tv-persoonlijkheid Jan Roos op Twitter. Dat er vrijdag iets ernstigs is gebeurd met Barbie is inmiddels wel duidelijk. Er wordt volop gespeculeerd over een zelfmoordpoging. Roos: “Als Barbie zelfmoord wilde plegen moeten een aantal heren bij de commerciëlen zich eens afvragen wat ze met het wicht aan het doen zijn.”

Barbie, zoals de realityster ook wel wordt genoemd, maakte begin november een zeer kwetsbare indruk in een openhartig vraaggesprek met weekblad Story. Ze gaf aan dat ze zich misbruikt voelde door RTL.

Jarenlang hebben ze me voor de 25.000 euro die ik kreeg als een hoer behandeld. Echt, hoor. Ik had op het laatst het gevoel dat ze me gekocht hadden. Ik mocht niets, kon nooit iets goed doen. En o wee als ik iets weigerde. Dan zwaaiden ze met het tv-contract“, gaf ze aan.

In de berichtgeving over Barbie – ze is vrijdag met spoed naar het ziekenhuis gebracht en haar huis werd afgezet met linten – wijzen vrijwel alle media op dit openhartige interview in de Story.

Ook Bridget Maasland van RTL Boulevard legde vrijdagavond de link met haar boosheid over RTL. “Ik heb wel altijd het gevoel gehad dat ze niet zo goed wist hoe ze overal mee om moest gaan. Nou liep haar relatie natuurlijk onlangs ook nog stuk. Maar ze had onlangs ook nog veel kritiek op RTL, dat ze vond dat ze uit was gemolken.”

Volgens Maasland is de roem Barbie misschien te veel geworden. “Ik heb haar eigenlijk nooit horen zeggen hoe leuk ze het vond. Je denkt dat ze heel graag in de spotlights stond, maar als je haar sprak en zag was het helemaal niet zo. Ik heb nooit het idee gehad dat ze zich er lekker bij voelde.

Inmiddels zou de toestand van Barbie zijn gestabiliseerd.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen