Robert ten Brink leest honden voor uit Engelse romans

Robert ten Brink heeft er een hekel aan om zijn honden uit te laten in herfstachtig weer. Daarom heeft hij ze proberen te verleiden om binnen te blijven met literatuur van Jane Austen. Dat vertelt de RTL 4-ster in zijn column in de Vriendin. Ten Brink komt met miezerig weer liever niet zijn huis uit. “Ik bedoel, wanhopig met een op dit soort momenten nutteloze paraplu in mijn ene hand, poep opruimen met een kartonnen zakje met mijn andere hand. Dat is gedoemd te mislukken“, zo vertelt hij.

Daarom luisterde Ten Brink naar een tip van hondengoeroe Cesar Millan. Hij stelt dat honden rustig worden als ze worden voorgelezen en daarom kocht Ten Brink het boek Pride and Prejudice van Jane Austen. “Dus ik dacht: in plaats van dat ik me door mijn hoopvol scharrelende honden in regen en wind laat voortsleuren, ga ik ze voorlezen uit dit boek. Wie weet vallen ze in slaap en vergeten ze de uitdagingen van buiten.

Ondanks verwoede pogingen bleken de honden van Ten Brink niet gecharmeerd van het voorlezen. “Ik geef het maar op en ga lopen door een bos. Daar heeft een mens tenslotte honden voor.”

Voordat Ten Brink slachtoffer wordt van BN’er-bashing benadrukt hij snel dat zijn honden geen medelijden hoeven te hebben. “Ze hebben een geweldig leuk en afwisselend leven, zijn bijna nooit alleen, hebben warme manden en krijgen elke dag heerlijk eten, tussendoortjes als een gekookt ei of een broodje pindakaas, en ze knauwen op goddelijke botten.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen