Rob Stenders stelde zelf maandag-donderdag-slot voor

Rob Stenders zelf heeft de NPO voorgesteld om een uitzenddag in te leveren, zodat zijn ‘opvolger’ Annemieke Schollaardt niet naar de avond hoefde te verhuizen. Dat vertelt hij in de VARAgids. Stenders verhuisde in de zomer van Avrotros naar BNNVARA, nadat NPO’s radiobaas Jurre Bosman hem beloofde dat hij zijn middagshow (maandag-vrijdag, 14 tot 16 uur) mee kon nemen. Niets bleek minder waar: de Avrotros mocht het tijdslot behouden en zette Schollaardt erop.

Al snel kreeg Bosman spijt en wilde hij Stenders vanaf januari, dus vier maanden na Schollaardts debuut, terug in de programmering. Het zou leiden tot de verhuizing van Schollaardt naar 20 tot 22 uur, waardoor Stefan Stasse op zijn beurt weer moest verhuizen naar NPO Radio 5.

Stenders begon zich schuldig te voelen over alles wat hij had veroorzaakt met zijn wens om terug te keren in het VARA-nest. “Nu kregen mensen die er helemaal niks mee te maken hadden er last van. Daar had mijn parttime wakkere geweten problemen mee. Zeker toen we ons plekkie terug dreigden te krijgen moest er zoveel geschoven worden op Radio 2 en Radio 5 dat ik het niet meer verantwoord vond.

Daarop kwam Stenders met het voorstel om het tijdslot te laten delen door zijn nieuwe omroep BNNVARA en zijn vorige omroep Avrotros. Met Stenders van maandag tot en met donderdag, en Schollaardt van vrijdag tot en met zondag. “Ik ging naar BNNVARA met dat voorstel en die snapten het. Ze zeiden: ‘Weet je het zeker? Want dan gaan we het voorstellen aan alle omroepen.’ Ik heb er een dag over nagedacht en daarna doorgezet.

Wellicht een beetje oudhollands polderen maar daardoor kon Stefan Stasse behouden blijven voor Radio 2 en kon Annemieke Schollaardt, die ons uitstekend heeft overgenomen, ook door.

Overigens hebben zowel de Avrotros als Schollaardt niet bepaald vrede met deze oplossing. Avrotros wees erop dat Schollaardt beter scoorde dan Stenders deed. Schollaardt gaf onlangs aan dat ze gelooft in karma.

Het VARAgids-interview met Rob Stenders kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO Radio 2

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen