Rob Stenders stelde zelf maandag-donderdag-slot voor

Geplaatst op Tue 09 Jan 2018 om 17:00

Rob Stenders zelf heeft de NPO voorgesteld om een uitzenddag in te leveren, zodat zijn ‘opvolger’ Annemieke Schollaardt niet naar de avond hoefde te verhuizen. Dat vertelt hij in de VARAgids. Stenders verhuisde in de zomer van Avrotros naar BNNVARA, nadat NPO’s radiobaas Jurre Bosman hem beloofde dat hij zijn middagshow (maandag-vrijdag, 14 tot 16 uur) mee kon nemen. Niets bleek minder waar: de Avrotros mocht het tijdslot behouden en zette Schollaardt erop.

Al snel kreeg Bosman spijt en wilde hij Stenders vanaf januari, dus vier maanden na Schollaardts debuut, terug in de programmering. Het zou leiden tot de verhuizing van Schollaardt naar 20 tot 22 uur, waardoor Stefan Stasse op zijn beurt weer moest verhuizen naar NPO Radio 5.

Stenders begon zich schuldig te voelen over alles wat hij had veroorzaakt met zijn wens om terug te keren in het VARA-nest. “Nu kregen mensen die er helemaal niks mee te maken hadden er last van. Daar had mijn parttime wakkere geweten problemen mee. Zeker toen we ons plekkie terug dreigden te krijgen moest er zoveel geschoven worden op Radio 2 en Radio 5 dat ik het niet meer verantwoord vond.

Daarop kwam Stenders met het voorstel om het tijdslot te laten delen door zijn nieuwe omroep BNNVARA en zijn vorige omroep Avrotros. Met Stenders van maandag tot en met donderdag, en Schollaardt van vrijdag tot en met zondag. “Ik ging naar BNNVARA met dat voorstel en die snapten het. Ze zeiden: ‘Weet je het zeker? Want dan gaan we het voorstellen aan alle omroepen.’ Ik heb er een dag over nagedacht en daarna doorgezet.

Wellicht een beetje oudhollands polderen maar daardoor kon Stefan Stasse behouden blijven voor Radio 2 en kon Annemieke Schollaardt, die ons uitstekend heeft overgenomen, ook door.

Overigens hebben zowel de Avrotros als Schollaardt niet bepaald vrede met deze oplossing. Avrotros wees erop dat Schollaardt beter scoorde dan Stenders deed. Schollaardt gaf onlangs aan dat ze gelooft in karma.

Het VARAgids-interview met Rob Stenders kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO Radio 2
17 Reacties op “Rob Stenders stelde zelf maandag-donderdag-slot voor”


 1. Ron

  Gel#l uit het nekje van de AVROTROS, want er is niets veranderd aan de opzet. Het was nog steeds platenbonanza maar dan door Annemieke. En de luisteraars zijn er niet bij gekomen, maar gewoon gebleven. Ook Stenders scoorde al goed voorheen.

 2. Bart

  Dat laatste over die luisteraars die er zijn bijgekomen volgens AVROTROS is natuurlijk onzin.

 3. Priscilla

  Niet weer dat gezeur door die inmiddels achterhaalde radio-nerds hè?

 4. Bramel

  Een dag minder werken voor waarschijnlijk hetzelfde salaris en nu doen of je een soort van weldoener bent, dat bedoel je?

 5. Willem

  Sow, oud nieuws als hotnews brengen?

 6. anonymous

  Ben Rob Stenders moe.
  Op de een of andere manier krijgt hij altijd zijn zin.
  Pas maar op Rob; luisteraars gaan je uitkotsen

 7. Rick p

  @19:54 Stenders, Evers, Ekdom en de Wild zijn op dit moment de populairste dj’s dus dat zal wel mee vallen. Het is van de week ook al een keer tegen je gezegd hier door iemand. Je moet niet jou persoonlijke menig als feit presenteren.

 8. Rick

  Ging niet helemaal goed. Ik bedoelde natuurlijk mening.

 9. kampie

  Priscilla
  Tue 09 Jan 2018 om 18:04

  nee door jou, maar dit terzijde

 10. ron

  Rob Stenders wil naar BNNVARRA.
  Ik geef hem 14 maanden dan is hij daar ook weer weg.

 11. Mosko

  Annemieke = Heldin van Radio2

 12. Bert

  Rob is terug !
  Stefan is er nog!

  Radio2 is AAN !

 13. anonymous

  @Rick p; wat klets je, heb nooit eerder gereageerd hier

 14. Johnnie

  Stenders met zijn vette, belastingslurpende harses. Eén van de grootste parasieten in omroepland.

 15. Jollie

  Als er één Deejee op de radio hoort, is het Rob Stenders wel. Een vakman die weet hoe het werkt. Terecht terug op radio 2. Samen met Ekdom, De wild waar gelukkig nog goede radio wordt gemaakt.

 16. HansrZ

  Annemieke deed het beter dan ik had verwacht, maar Rob Stenders terug is werkelijk een luisterplezier. Radio2 is met deze invulling op de goede weg.

 17. Flits Bom

  Ik zou graag een kilo zult bestellen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.