Realityster Melisa Schaufeli: ‘Barbie had hulp nodig’

Realityster Melisa Schaufeli, bekend van de soap Andy & Melisa die zowel op RTL 5 als SBS 6 te zien is geweest, denkt dat collega-realityster Samantha de Jong hulp nodig had. Dat vertelt ze vandaag in het AD. De Jong, beter bekend als Barbie, heeft vrijdag naar verluidt een zelfmoordpoging gedaan, twee maanden nadat ze aangaf zich misbruikt te voelen door RTL. Het is volgens Schaufeli duidelijk dat ze moeite had met de roem. “Ik maakte me wel een beetje zorgen“, geeft ze aan.

Melisa weet wat het is om dagelijks een cameraploeg over de vloer te hebben. “Dat was een bewuste keuze en wij hadden ook goede afspraken gemaakt, die altijd netjes zijn nageleefd. Maar zij was natuurlijk heel jong toen ze met Oh Oh Cherso begon en daarna al die Samantha en Michael-seizoenen.”

Iedereen heeft door de tv-soaps een mening over haar. “Ik trok me daar niets van aan, maar als je zo jong bent als zij is dat misschien wel anders. Ik vraag me af of ze geen professionele hulp had moeten krijgen.”

De Jong leeft momenteel van een uitkering. “Geen man meer, geen werk en geen geld, geen achtervang: alles is weggevallen. En bij haar springt dan ook nog eens iedereen erbovenop, dat is heftig.”

Het AD-artikel over Barbie kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen