Quinty Trustfull geboren als Quinty van den Broek

Koffietijd-diva Quinty Trustfull is geboren met een doodgewone achternaam. Wat niet veel mensen weten is dat ze jarenlang door het leven ging als Quinty van den Broek. Dat bekent de presentatrice in de Vriendin. Quinty dumpte haar achternaam snel toen ze met haar man Orlando ging trouwen. “Moïse en hij heetten allebei Trustfull en ik Van den Broek. Alsof ik er niet bij hoorde! Bovendien is Trustfull heel mooi, klinkt toch ook veel leuker?“, zegt de beroemde televisiester.

Ze heeft de achternaam Trustfull níet aangenomen omdat ze mooie sier wilde maken als voetbalvrouw. “ik heb nooit interviews gegeven als ‘vrouw van’ of als ‘voetbalvrouw’. Ik ben niet zijn werk en ik wilde geen status omdat hij voetbalde.”

Dames als Sylvie Meis en Yolanthe Sneijder-Cabau hebben hun hele status te danken aan het zijn van een voetbalvrouw. “Tegenwoordig is het een beroep, een van de meiden uit het hockeyteam van mijn dochter zei ooit serieus dat ze later voetbalvrouw wilde worden. Ik dacht dat het een grap was, maar toen ik vroeg hoe dan, antwoordde ze ook nog: ‘Bij clubs langs de lijn staan.’”

Orlando vertelde dat die meiden echt staan te scouten langs het veld, op hakken, met lippenstift op en een tasje om. Dat heb ik toch anders gedaan!

Hoe heeft zij hem dan ontmoet? “Orlando had mij een paar keer gezien in de Bijlmer, waar ik weleens naar festivals ging. Later sprak hij me aan in een discotheek.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen