Patrick Kicken blijft bij kritiek op Michiel Veenstra

Patrick Kicken, voormalig dj van Radio Veronica, blijft bij de pittige kritiek die hij heeft geuit op 3FM-dj Michiel Veenstra. Dat laat hij weten op RadioFreak.nl. Kicken uitte zich niet mild bij Spreekbuis: “Wat doet een 41-jarige Michiel Veenstra nog op een jongerenzender? Waarom deze uren niet laten doen door iemand die de taal van jongeren spreekt en niet met een grijs baardje gekke bekken zit trekken op Instagram, als een oom op een verjaardag waar niemand om moet lachen.

Op de vraag of hij zo’n aanval op de persoon geen zwaktebod vindt, antwoordt Kicken bij RadioFreak: “Het is maar een mening, geen mortieraanval. Eerder een plaagstootje. En het gaat nou niet bepaald rooskleurig met 3FM, dus als een journalist een vraag stelt geef ik eerlijk antwoord, als ex-3FM’er. Bovendien schrijf ik ook stukjes waarin ik jocks als Van Inkel en Giel, een show als Somertijd, of een station als FunX, complimenteer.

Als Veenstra te oud is voor 3FM, zou je ook kunnen zeggen dat Edwin Evers te oud is voor 538 of Stefan Stasse voor Radio 2. “Michiel maakt de fout ook met beeld lollig te willen doen. Hij ziet zichzelf waarschijnlijk als tijdloze multimediapersoonlijkheid. Dat werkt tegen hem, want jongeren zien hem niet zo en de oudere luisteraar interesseert het niet. Edwin en Stefan weten wel waar hun kracht ligt: op de radio.

Gaan we Kicken eigenlijk nog horen op de landelijke radio? “Ik zie me ooit nog wel iets doen zonder muziek, een interviewshow bij BNR ofzo.

Het hele interview met Patrick Kicken kunt u lezen op RadioFreak.nl.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen