NPO Radio 1 en 4 gaan samenwonen in het Radiohuis

NPO-baas Shula Rijxman heeft dinsdag het nieuwe gezamenlijke onderkomen van NPO Radio 1 en 4 geopend. Het gaat om het nieuwe zogenoemde Radiohuis. Dat heeft de publieke omroep laten weten. De studio’s van NPO Radio 1 en 4 zaten eerst in verschillende gebouwen. Nu komen zendermanagement, online, radiomakers en de studio’s samen onder één dak. “Door NPO Radio 1 en 4 te combineren, kunnen zaken als studio’s, noodstroomvoorziening en beveiliging worden gedeeld.”

NPO Radio 4 heeft een studio met veel ruimte voor live optredens, met plek voor ensembles tot maximaal 10 musici. “Er kunnen nu ook uitzendingen gemaakt worden met luisteraars erbij, de vorige studio was daarvoor te klein. Zo kan worden bespaard op uitzendingen op locatie.”

Shula Rijxman droeg tijdens de opening de studio over aan de programmamakers. Zij deed dit door twee microfoons te overhandigen aan Ab Nieuwdorp en Margriet Vroomans namens NPO Radio 4, en aan Willemijn Veenhoven, Renze Klamer en Suzanne Bosman namens NPO Radio 1.

In een column bij Broadcast Magazine laat Rijxman haar enthousiastme blijken. “De afgelopen maanden is er hard gewerkt en sinds begin dit jaar draaien we warm. Vanaf februari is het zover en zenden NPO Radio 1 en NPO Radio 4 vanuit hier uit. Het werkt beter en leuker als je bij elkaar zit.”

En het scheelt tijd en een hoop gesleep en gereis voor programmamakers van radiostudio naar radiostudio op het Media Park.”

Foto: NPO, Radiohuis

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen