NPO 3-baas vindt kijkcijfers Luizenmoeder ‘ongekend’

NPO 3-baas Suzanne Kunzeler vindt de kijkcijfers van de nieuwe komedieserie De Luizenmoeder ‘ongekend’. De Avrotros-titel heeft een historisch terugkijkrecord gevestigd en daar is de zenderbaas erg van onder de indruk, vertelt ze aan de NOS. De Luizenmoeder ging op zondag 14 januari van start met 750.000 kijkers en werd in de zes dagen erna nog eens 844.000 keer teruggekeken. “Dat zoveel meer mensen de aflevering online terugkijken, dan dat ze die via de televisie zien, is ongekend.

De première-aflevering trok inclusief de terugkijkcijfers 1,6 miljoen kijkers. De tweede aflevering trok zondagavond 1,4 miljoen kijkers en daar komen de online cijfers nog bij.

Groeien van 750.000 naar 1,4 miljoen kijkers is enorm knap. “In het algemeen heeft een tweede aflevering een verlies van 10 procent ten opzichte van de eerste“, legt Kunzeler uit.

Kenners denken dat kijkers de serie een verademing vindt in Sunny Bergman-achtige tijden. “De serie past heel goed bij het tijdsbeeld en houdt ons een spiegel voor in deze politiek correcte tijd. Het is vilein, soms ongemakkelijk en voor veel mensen enorm herkenbaar.

Kunzeler voelt zich ook een beetje gesterkt in haar stelling dat NPO 3 onmisbaar is. “Ondanks het frame dat aan ons wordt opgelegd, gaat het goed met NPO 3.

We willen dat onze programma’s lineair, dus op het moment dat het op televisie wordt uitgezonden, én on-demand goed worden bekeken. Dat werkt nu ook bij De Luizenmoeder.

Lees ook: De Luizenmoeder meest teruggekeken programma ooit (gisteren)

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen