Nico Dijkshoorn bijna verleid door Wie is de Mol

DWDD-huisdichter Nico Dijkshoorn heeft zich een paar jaar geleden bijna laten verleiden om mee te doen aan de NPO 1-hit Wie is de Mol. Dat schrijft hij in zijn column in de Volkskrant. Dijkshoorn heeft er erg over getwijfeld. “Een aantal jaren geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde doen. Wie is de mol? zou dit keer worden opgenomen in Cuba. Een buitenkansje, als ik van oude auto’s en roze huizen hield. Ik moet u eerlijk zeggen: ik heb daar even over nagedacht.”

De dichter vindt dat de bekende Nederlanders in het programma altijd erg hysterisch doen en vreesde daarom voor imagoverlies. Toen besefte hij zichzelf: “Niemand ziet mij als een echte schrijver. Ik heb geen last van imagoverlies, als ik half naakt op een brandend vlot ga staan en ze moeten me proberen te raken met een watermeloen.”

Hij vervolgt: “Wat me ook een voordeel leek: ik heb geen idee wat ik doe. Dat is denk ik erg in je voordeel. Alle deelnemers met een tactiek staan binnen een week met hun koffers op Schiphol.”

Toch heeft hij het toen niet gedaan. “Ik wilde niet dat u mij in een tanga door een stoffige straat zag hollen, steeds maar schreeuwend: ‘Where is the blue door? Please!'”

Een geestige column van Nico Dijkshoorn over Wie is de Mol kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen