Nick Schilder ziet Kim-Lian van der Meij als voorbeeld

De opvatting dat Kim-Lian van der Meij een behoorlijk overschat tv-talent is wordt toch wel vrij breed gedragen, maar de kersverse SBS 6-presentator Nick Schilder denkt daar anders over. Hij ziet haar als een voorbeeld. Dat vertelt hij in gesprek met de Avrobode. Voor zijn eigen spelshow Keep It Cool keek hij veel naar andere spelshows. “Ik heb beelden teruggekeken van presentatoren die ik goed vind, zoals de Britse quizmaster Philip Schofield, Linda de Mol en Kim-Lian van der Meij.”

Ook heeft Schilder presentatiecoaching gevolgd. “Bij een spelprogramma moet je enerzijds streng zijn en de regels hanteren, anderzijds de teugels wat laten vieren als er iets grappigs gebeurt. Die balans te vinden vond ik best lastig.

Was het voor hem een langgekoesterde wens van om zijn eigen programma te presenteren? “Dat niet, maar ik had wel al een tijdje de ambitie om iets dergelijks te proberen. Puur uit nieuwsgierigheid of ik het zou kunnen en leuk zou vinden. Ik was al een paar gepolst voor andere programma’s, maar had daar geen goed gevoel bij.”

Keep it cool sprak me wel aan. Ik vind het een aimabel format. Een BN’er die, onder druk van zijn eigen hartslag, voor een goed doel speelt. Dat doet hij met twee vrienden. Omdat ze elkaar goed kennen en zich makkelijk laten gaan, ontstaan er grappige situaties.”

Foto: Reinier Bergsma, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen