Nasrdin: ‘Geen verontwaardiging over VI, wel over Boef’

Acteur Nasrdin Dchar lijkt het eens te zijn met rapper Boef dat er ook een racistisch component in de massale afkeuring van zijn seksistische uitspraken zit. Hij vindt dat Boef veel meer voor zijn bord krijgt dan de mannen van Voetbal Inside. Dat laat hij weten op Twitter. Dchar vindt dat er wordt gemeten met twee maten. “De heren van Voetbal Inside maken al jaren racistische en seksistische opmerkingen. Heel soms zeggen ze sorry, vaak niet. Geen collectieve verontwaardiging.

Hoewel de heren van Voetbal Inside juist konden rekenen op collectieve afkeuring, zelfs door zusterprogramma RTL Boulevard, stelt Dchar dus dat er geen sprake was van collectieve verontwaardiging. “En de heren zijn er alleen maar op vooruit gegaan in hun portemonnee. Dat is dubbele standaard.

Boef wordt door steeds meer partijen geboycot door zijn bizarre seksistische uitspraken, waar ongeloofwaardige excuses op volgden. “Sofiane is uiteindelijk door zijn eigen domme handelen een boef van zijn eigen portemonnee. En dat vind ik terecht. Maar de lelijkheid van deze tijd is dat zijn handelen voor veel mensen weer een goeie reden is om een hele bevolkingsgroep over één kam te scheren. Lekker makkelijk“, aldus Dchar.

Waar blijven de boycots van onze autochtone lelijkheidspuwers?

Dchar kan rekenen op kritische reacties, onder meer van collega-acteur Loek Peters, bekend van Penoza. “Het ene onfatsoen maakt het andere niet goed. Ben geen fan van VI maar een tv-programma is geen vergelijk met iemand die op persoonlijke titel drie hulpvaardigen bedankt door ze uit te schelden voor hoer. En daar dan een uitleg bij te geven die de ondankbaarheid zelve kenmerkt.

Lees ook:
BN’ers veroordelen Boef om hoerenuitspraak (dinsdag)
Ook ex-tuigvlogger Ismail Ilgun vindt Boef te ver gaan (dinsdag)
Qmusic-dj Mattie Valk boycot seksistische rapper Boef (woensdag)
RTL-ster Ali B bewaakt imago seksistische rapper Boef (woensdag)
‘Waar is Sunny Bergman als het over rapper Boef gaat?’ (woensdag)
Ook 3FM-dj Eva Koreman gaat Boef boycotten (woensdag)
Boef klaagt over racisme na seksistische uitspraken (donderdag)
Rapper Boef weigert uitnodiging van Eva Jinek (donderdag)
Wierd Duk: ‘Nederlanders zijn allochtonen als Boef zat’ (vandaag)

Foto: NFF

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen