Menno de Boer nieuwe zenderbaas Radio 538

Geplaatst op Wed 10 Jan 2018 om 18:15

Menno de Boer (39) is door de directie van Talpa Radio benoemd als Radio Director van Radio 538. Dat heeft het radiobedrijf van John de Mol vandaag laten weten. De Boer zal vanaf heden samen met Uunco Cerfontaine en Roland Snoeijer het programmamanagement vormen van de radiostations van Talpa Radio. Deze wijziging vindt plaats vanwege het eerder gecommuniceerde vertrek van Dave Minneboo. Hij ging over alle vier de radiozenders van Talpa.

Algemeen directeur Menno Koningsberger van Talpa Radio is blij met de benoeming van Menno de Boer: “Ik ben zeer verheugd dat we eigen talent door kunnen laten groeien in onze Talpa Radio-organisatie. Menno is een radiodier pur sang en heeft het 538 DNA in al zijn vezels. Bovendien heeft hij goede ideeën over waar het station voor staat en heen moet. Menno is klaar voor deze stap!

Menno de Boer startte zijn radiocarrière al op jonge leeftijd bij de lokale omroep. Na zijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam ging hij in 2003 aan de slag als dj bij Radio 538. In 2006 maakte De Boer de overstap naar SLAM!FM waar hij diverse radioprogramma’s presenteerde in combinatie met werkzaamheden als Music & Program Director.

Sinds 2013 is De Boer terug bij Radio 538, hij presenteert iedere werkdag tussen 10 en 12u zijn programma en is daarnaast Music Director & Assistent Programma Director.

Lees ook: Dave Minneboo neemt afscheid van Talpa Radio (14 december 2017)

Foto: Talpa Radio
14 Reacties op “Menno de Boer nieuwe zenderbaas Radio 538”


 1. Ano Nymous

  Ah, het is en blijft dus gewoon muzikale eenheidsworst…

 2. Ron

  Gewoon een passant uit eigen huis dus. Verwacht dus geen veranderingen. De ingeslagen weg handhaven zal wel het doel zijn…

 3. Enzo Voort

  @Ano Nymous Je hebt groot gelijk en zo te zien heeft Menno er wel oren naar.

 4. Henk

  Enzo Voort, en een neus voor goede muziek?

 5. Ano Nymous

  Henk. Dat dus niet.
  Een neus voor eenheids hitparade worst…

 6. Edwin M

  Ik begrijp echt niet dat Radio538 in hun positie nu als meest beluisterde zender niet zo af en toe tussen alle hits van nu wat goede knallers uit de jaren 80 en 90 draaien? Een 2 of 3 oudere hits in een uur is toch niet verkeerd? David Bowie, Prince, Michael Jackson, Madonna, Guns n Roses, Simple Minds, Gloria Estefan, Duran Duran, U2, Simply Red, Whitney Houston, UB40 enz enz enz. Ik verbaas me er echt over dat deze zender zo goed wordt beluistert terwijl het eigenlijk bijna altijd tienermuziek draait.

 7. Ronald de Vries

  Vroeger had je 1 programmaleider die iets meer had dan de rest en alles draaide perfect.

 8. John

  Jaren 80 muziek… hou op, schei uit, wat n chipolata tijdperk was dat man

 9. Flits Bom

  Ze weten het niet meer.

 10. Rogier

  538 heeft zijn hoogtijdagen gehad… radio2 komt eraan!!

 11. Henk

  Ik heb in de middag tegenwoordig Radio 2 aan staan.

 12. 016

  @Edwin M:

  En als 538 (muziek uit) de jaren 80 te oud vindt, laten ze dan op z’n minst wél uit de jaren ’90 draaien, want in 1992 zijn ze immers ontstaan en dan zou je kunnen zeggen dat je je rootsperiode toch niet verloochent?

  Want Never Alone van de 2 Brothers On The 4th Floor was (voor mij althans) toch wel hét nummer van 538 uit die tijd ─ ze draaiden het toen grijs en (mede) daardoor werd het een kneiter van een hit!

 13. boris

  Ben van 538 overgestapt naar 2 met Stenders en De Wild in de middag. Perfect.

 14. George

  @Edwin M

  Dat begrijp ik ook niet. Je hebt in Duitsland bijvoorbeeld genoeg zenders die hetzelfde format hanteren (Antenne Niedersachsen, NDR2, SWR3, RPR1, HR3 en Antenne Bayern), en ook 80’s en 90’s hits draaien. Dat is ook prettig voor de luisteraar, dat de hits van dit moment af en toe eens worden afgewisseld met oudere muziek. Zo’n zender mis ik in Nederland.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.