Mediaforum nu ook als podcast te beluisteren

De bekende NPO Radio 1-rubriek Het Mediaforum is voortaan ook als podcast te beluisteren onder de naam Mediacast. Dat hebben de makers van het Ghislaine Plag-programma Spraakmakers laten weten. Podcast-gebruikers kunnen zich vanaf nu dus abonneren op de rubriek over mediazaken. “‘Eindelijk!’, zullen sommige mensen denken. Want de podcast wint aan populariteit. Vooral in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland lanceert de ene na de andere omroep een podcast.”

In Amerika zijn veel podcastmakers inmiddels grote sterren, aldus Spraakmakers. “Ze worden daar Pod-stars genoemd. Zo is de podcast Pod Save America, gemaakt door een aantal voormalige vertrouwelingen van oud-president Obama, een daverend succes.”

En dan is er bijvoorbeeld ook nog de podcast van New York Times-journalist Michael Barbaro. “Hij is mateloos populair. Hij is nu de stem en het gezicht van de New York Times geworden. Dat kan zo ook in Nederland gebeuren“, zegt Elger van der Wel, media-innovatie-deskundige van het Mediaforum.

Volgens Van der Wel is de podcast zo populair omdat het een intiem medium is. “Mensen luisteren het bijna altijd met een koptelefoon op. En je luistert vaak een half uur tot een uur. Daardoor krijg je echt een band met de presentator.”

De eerste podcasts van het Mediaforum zijn hier op te vragen.

Foto: NPO Radio 1

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen