‘Keuze Buitenhof voor Sylvana Simons is niet zuiver’

Geplaatst op Thu 11 Jan 2018 om 10:30

De keuze van Buitenhof om afgelopen zondag Sylvana Simons aan tafel te vragen is niet zuiver. Dat vindt AD-columnist Özcan Akyol, schrijft hij vandaag in het AD. Akyol begrijpt niet waarom Buitenhof haar van belang vindt. “Wat mij veel meer verbaasde, is dat een Amsterdamse politica, die dus alleen verkiesbaar is in haar eigen gemeente, alle ruimte kreeg om op nationale televisie te spreken over mogelijke beleidsplannen in de hoofdstad“, zegt de Deventenaar.

De gemeenteraadsverkiezingen leven niet zo erg in ons land. “Daarom gaan onze media op zoek naar buitenbeentjes, mensen die vanwege hun meningen opvallen en daarom voor reuring zorgen.”

 

Simons staat altijd garant voor reuring. “Wie Sylvana Simons in zijn programma uitnodigt, weet dat hij kan rekenen op veel internetrumoer. Maar die journalistieke keuze is niet zuiver. Sterker nog: het is laakbaar gedrag van de redactie en wordt gedreven door rendementsdenken.”

Akyol vindt het schandelijk ‘dat de mensen die zich sinds jaar en dag voor hun gemeente inzetten, overschreeuwd zullen worden door paradijsvogels’, die zich nog moeten bewijzen in het politieke domein.

De AD-column van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO
45 Reacties op “‘Keuze Buitenhof voor Sylvana Simons is niet zuiver’”


 1. Sander

  Dit is zo waar..

 2. iq10

  toch zijn er nog verstandige turken,
  deze meneer heeft helemaal gelijk,
  wie boeit silvana, en haar kliek

 3. Suzanne van den Brink

  Ja, en dan heeft ze ook nog NEP lui in haar club zitten. Een NEP psygiator.

 4. David

  Het was de meest weerzinwekkende uitzending ooit….

 5. Ad

  Akyol geeft precies aan hoe het bij programma’s als Buitenhof, DWDD, Nieuwsuur en Pauw/Jinek over zal gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart: hoe zullen die zich ontwikkelen in Amsterdam en verder het beleid van dit kabinet gebruiken om richtinggevend te ‘duiden.’

 6. Waterval

  Simons liegt zoals gebruikelijk. “Ik heb de bewegende beelden gezien” en nu mw Kuit van haar partijtje zie: https://www.geenstijl.nl/5140222/game-over/
  Wellicht heeft ze vriendjes in het media kartel.

 7. Take

  Hij heeft weer eens gelijk.

 8. Joke Bruis

  Fijn dat alle domrechtse reaguurders zich positief uitspreken over een Turk. Een goed voorbeeld van inclusie. Hou dat vol, ga zo door!

 9. Hans

  de grap is dat Sylvana Simmons NIET verkiesbaar is in de gemeente waar ze woont. Ze woont nl. in Duivendrecht, dat is onderdeel van de gemeente Ouder-Amstel. Ze heeft de intentie bij verkiezing in Amsterdam te gaan wonen. Tot zover de daadwerkelijke kandidaat volksvertegenwoordiger die niet eens woont in de gemeente waar ze verkiesbaar is!

 10. Loop

  Tan moet burgemeester worden van 020 en in 2022 Oprah president.

 11. kees de Vries

  Mijnheer Özcan Akyol heeft gelijk. Ik heb met verbazing en ergernis gekeken naar deze Buitenhof uitzending.

 12. Endanditnog

  https://www.metronieuws.nl/nieuws/amsterdam/2018/01/loog-partijgenoot-sylvana-simons-over-haar-cv

 13. Endanditnog

  https://www.parool.nl/amsterdam/kandidaat-bij1-onder-vuur-om-mogelijk-liegen-cv~a4555872/

 14. ruup

  hans,

  toen ik de olie bol koning van AD hans vroeg,
  bent u geabonneerd op AD

  Zei hij het volgende, toen was het stil nog een keer stil
  na 2 minuten was zijn antwoord nee ik koop hem wel vaak….!

  alles bij elkaar liegt.

 15. Take

  @Endanditnog

  Gaap! Hoe vaak ga je dit nog plaatsen?

 16. Take

  @Joke Bruis

  Wie bedoel jij eigenlijk met ‘domrechts’? De enige vóór jouw reactie waarvan ik weet dat hij (dom)rechts is, is iq10. Mij kun je niet zo noemen, want ik ben centrum-links. Hoe weet jij of de andere vier rechts zijn?

 17. Den Draaiert Joost

  En ze woont niet eens in Amsterdam

 18. Endanditnog

  @Take https://www.parool.nl/amsterdam/kandidaat-bij1-onder-vuur-om-mogelijk-liegen-cv~a4555872/
  @Takehttps://www.metronieuws.nl/nieuws/amsterdam/2018/01/loog-partijgenoot-sylvana-simons-over-haar-cv. …Voor jou!

 19. Clio

  Zo’n TV programma mag zelf weten wie ze uitnodigen… journalistieke vrijheid heet dat. Vraag maar lekker aan Erdogan wat dat betekent.

 20. Wijskijker

  Zo waar.
  Netjes dat hij haar een paradijsvogel noemt.
  Dat is een eufemisme voor buitenbeentje of gekkie.

 21. Sammy

  Clio, hou je kliko! Wat heeft die jongen met Erdoğan te maken? Ik gebruik Rutte toch ook niet als ‘argument’ als ik het niet met jou eens ben? Wat een kippenverstand.

 22. Anouk

  Klopt helemaal weer wat die Akyol zegt.
  Maar hysterica Simons is de laatste die lacht; publiciteit, een podium, net doen of ze goed bezig is, etc,etc, en let op; ze komt gewoon met 2 zetels in die raad.

  Evenals die gekkies van DENK.
  Ja mensen dit is de toekomst van ons politieke landschap, allemaal splinterpartijtjes die met een of andere oneliner of standpunt het denken te weten.

 23. Ronald de Vries

  Wat een domme vrouw en gefrustreerde vrouw ben je toch Joke Bruis. Als je op deze manier, links of rechts iets bekijkt dan ben je niet meer van deze tijd. Begrippen links en recht eens opzoeken waar het vandaan komt, zoek via Franse revolutie. Dus compleet uit de tijd die begrippen.
  Maar het is onbeschrijfelijk asociaal dat een landelijke zender weer locale zender Amsterdam speelt. Zet een muur om die stad en bemoei je niet mst de rest van Nederland, wees nou realistisch en erken dat Nederland niets met Amsterdam te maken heeft. Weest gelukkig in Amsterdam met homo Piet en al die D66 bakfietsen.

 24. Egbert

  Wat heb je aan hersens als je zo’n hersenloze in je programma vraagt?

 25. arie

  IK vind Akyol een Nederlander.
  Dat hij Turkse ouders heeft is nu eenmaal zo, toevallige heb ik Nederlandse ouders.

  Mijn vaak schrijft hij rake opmerkingen en héél belangrijk, hij neemt een objectief standpunt in en dat is voor de linkse krant die het AD nu eenmaal is wel een verademing.

  Goeie gozert die Akyol

 26. arie

  II
  Akyol denk beter na , dan die elite linkse grachtengordel kliek genaamd NPO , die kritiekloos de islam aanhangen en denkt te scoren met dwaze figuren zoals die Simons.
  Je moet wel ver gezakt zijn als je het qua rendement van je TV programma’s moet hebben van die club van Simons. Maar ja, die NPO bestaat van ons belasting geld dus wat interesseert het die lieden daar.

 27. arie

  corr: Maar vaak schrijft hij rake opmerkingen….

 28. JasperV

  Inderdaad onbegrijpelijk en dom dat Buitenhof Simons een podium geeft, daar komt geen verstandig woord uit en zij zorgt alleen voor tweespalt i.p.v. “Bij’1” te horen zoals haar partij heet.

 29. B

  Wat een onzin. De redactie mag zelf bepalen wie ze uitnodigen en waarvan zij denken dat het interessante tv oplevert. Er is geen wet die bepaalt of iets journalistiek genoeg is.

 30. Marja

  Zie de waanzin in haar ogen.

 31. Rop

  Inderdaad smerige sensatiepulp van Buitenhof.
  Pretenderen een chique opinieprogramma te zijn maar zijn ondertussen het Boulevardniveau genaderd.

 32. Piet

  Nee B onzin wat je zegt, totale onzin zelfs. Ik hoef niet dag en nacht doodgevoerd te worden met Amsterdams nieuws daar heb je je locale zender voor.

 33. Adriaan

  Buitenhof, Pauw, Jinek en ook DWDD zijn AT5 programma,s met gasten op fietsafstand van de studio in Amsterdam, die landelijk worden uitgezonden via de NPO.

 34. B

  @Piet

  Je hoeft niet te kijken. Soms is de burgemeester van Den Haag te gast. Mag dat ook niet? Het politieke nieuws speelt zich nu eenmaal vaak af in de grote steden.

 35. Flits Bom

  Ze zet voor dit soort interviews altijd haar Martin Luther King pruik op.

 36. jaja

  Amsterdam wordt momenteel ingenomen door die teringyuppen en dito toeristen en de gewone burger wordt de stad uitgejaagd doordat de huizenprijzen de pan uitrijzen en dan komt Sylvana met haar racisme bla bla bla, tjong jonge……

 37. Claire

  Ik kijk elke ochtend nieuwsgierig op alle nieuwsmedia of Sylvana al met een statement is gekomen dat het allemaal een grap was en dat ze niet echt de gemeenteraad in wil omdat ze daar te dom en te labiel voor blijkt te zijn. En dat dat ook geld voor de rest van de gestoorde circusartiesten en nep wetenschappers van BIJ1`

  Als dit gedrochtenrariteitenkabinet zetels krijgt in de gemeenteraad moeten we echt de hand schudden met Amsterdam en er een muur omheen bouwen.

 38. Boris

  De twee engste van die club op Sylvana na dan zijn voor mij Sunny die is in mijn ogen rand psychotisch en Anja Meulenbelt dat oude veenlijk die iets tegen Joden heeft.

  De rest vind ik lachwekkend en minder eng.

 39. Boris

  De twee *ngste van die club op Sylvana na dan zijn voor mij Sunny die is in mijn ogen rand ps*chotisch en Anja Meulenbelt dat *ude volgevroten ve*nlijk die iets tegen J*den heeft.

  De rest vind ik lachwekkend en minder eng.

 40. achtmet

  ze kan haar partij beter een andere naam geven : de vogelverschrikkers partij !

 41. Robbie

  Die Sylvana zou eens met een echte psychiater moeten praten. Als ze relevant is krijgt ze zetels in de gemeenteraad, maar als ze geen zetels krijgt, dan hoop ik dat ze inziet dat ze niet relevant is.

 42. aammehoela

  Het was voor mij al een reden om niet naar Buitenhof te kijken. Deze Simons is net als Gordon, gelijk wegzappen. Hij heeft groot gelijk. De verkiezingen in de gemeente gaan over de dorpen en steden die bij elkaar een geheel vormen. Dat heeft niets met de nationale politiek te maken. Hooguit is het als buitenstaander interessant om te kijken hoe er in Rotterdam wordt gestemd, maar dat heeft meer te maken met de ultra partijen die daar mee doen.

 43. Jantje

  Voortreffelijke analyse Özcan Akyol. Rendement denken zou al helemaal geen rol moeten spelen bij Buitenhof. Een van de weinige programma’s (zo niet het enige) waar de inhoud nog echt centraal staat en waar je nog ooit echt iets van op steekt.

 44. SOLANGE

  Prima analyse van Akyol Hij zou een praatprogramma moeten doen ….en wat Simons betreft dat is een splijtzwam

 45. critikast

  Simons bij Buitenhof…het programma degadeert zichzelf hier enorm mee. Een niet-Amsterdamse die haar flutmening mag geven over Amsterdam in een veelbekeken nationaal statusprogramma. Wat een miskleun om deze gekleurde nitwit uit te nodigen. Misplaatst op alle fronten !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.