‘Keuze Buitenhof voor Sylvana Simons is niet zuiver’

De keuze van Buitenhof om afgelopen zondag Sylvana Simons aan tafel te vragen is niet zuiver. Dat vindt AD-columnist Özcan Akyol, schrijft hij vandaag in het AD. Akyol begrijpt niet waarom Buitenhof haar van belang vindt. “Wat mij veel meer verbaasde, is dat een Amsterdamse politica, die dus alleen verkiesbaar is in haar eigen gemeente, alle ruimte kreeg om op nationale televisie te spreken over mogelijke beleidsplannen in de hoofdstad“, zegt de Deventenaar.

De gemeenteraadsverkiezingen leven niet zo erg in ons land. “Daarom gaan onze media op zoek naar buitenbeentjes, mensen die vanwege hun meningen opvallen en daarom voor reuring zorgen.”

 

Simons staat altijd garant voor reuring. “Wie Sylvana Simons in zijn programma uitnodigt, weet dat hij kan rekenen op veel internetrumoer. Maar die journalistieke keuze is niet zuiver. Sterker nog: het is laakbaar gedrag van de redactie en wordt gedreven door rendementsdenken.”

Akyol vindt het schandelijk ‘dat de mensen die zich sinds jaar en dag voor hun gemeente inzetten, overschreeuwd zullen worden door paradijsvogels’, die zich nog moeten bewijzen in het politieke domein.

De AD-column van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen