Kees Driehuis stopt na 29 jaar met Per Seconde Wijzer

Kees Driehuis stopt na 29 jaar met de presentatie van Per Seconde Wijzer. Hij begint maandag aan zijn laatste seizoen en op 1 maart is dan de laatste aflevering. Dat heeft BNNVARA vandaag laten weten. Driehuis nam onlangs formeel afscheid van BNNVARA vanwege de pensioengerechtigde leeftijd. Het programma gaat door zonder hem. “Zodra bekend is wie vanaf het najaar van 2018 de presentatie van Per Seconde Wijzer gaat overnemen, laat BNNVARA dat weten.”

BNNVARA-mediadirecteur Robert Kievit laat weten: “Kees Driehuis ís zo ongeveer Per Seconde Wijzer. Intelligent, scherp, ad rem, vol humor. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor de jarenlange presentatie van de kennisquiz, die mede dankzij hem behoort tot de klassiekers van de Nederlandse televisie.”

Meer dan veertig jaar geleden begon Driehuis op de actualiteitenafdeling van de VARA-radio. In de jaren ‘80 was Kees redacteur bij het legendarische televisieprogramma van Sonja Barend. Hij was de initiatiefnemer en eindredacteur van het onderzoeks-journalistieke programma ZEMBLA en presenteerde NOVA en Buitenhof.

Ook was Driehuis eindredacteur van documentaires als ‘De Entertainer’ over Paul de Leeuw en de serie ‘De Strijd’ over de geschiedenis van de arbeider in Nederland.

In 1989 nam hij de presentatie van Per Seconde Wijzer over. Hij was daarmee de opvolger van Berend Boudewijn, die de quiz eind jaren ’60 presenteerde.

Foto: BNNVARA, Peter den Boef

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen