Jort vindt Joop.nl en Hart van Nederland ophitsers

Jort Kelder vindt de journalisten van Joop.nl en Hart van Nederland ophitsers. Ze hebben hem bewust neergezet als een soort verkrachter. Dat zei de tv-maker woensdagavond in Jinek. Kelder raakte vorige week in opspraak om zijn verkrachtingsuitspraak op de radio. Hoewel hij zich direct erna verontschuldigde voor zijn woordkeuze, waren de media er snel bij om de zaak op te hitsen, vindt Kelder. “Mijn redactie belde me op dat ik beter even niet op social media kon kijken.

De presentator wilde zeggen dat vrouwen hem steeds vaker benaderen met seksuele verzoeken. Hij gebruikte daarbij onhandig het woord ‘verkrachten’. “Dat woord verkrachten was heel onhandig, maar ik bedoelde eigenlijk overmeesteren, Eva“, aldus Kelder.

Hij gebruikte het woord niet om aandacht te genereren voor zijn nieuwe radioshow. “Ja, het gebeurt dan toch. Het is een radioprogramma, het is nieuw voor me, ik was op van de zenuwen. Dat begrijp je. Het was ook niet handig. Het is ook niet bewust gedaan, want anders had ik het wel eloquenter neergelegd. Dan had ik het beter gezegd.”

Aandacht kreeg Kelder uiteindelijk genoeg, maar wel negatieve aandacht. “Wat er gebeurde is dit: ik spreek dat zinnetje uit, ik corrigeer dat in al mijn onhandigheid in die uitzending. En toen kwam Joop.nl van de VARA, dat met ons belastinggeld is gefinancierd, met een zeer malicieus artikeltje, op zo’n manier neergezet alsof ik een soort verkrachter ben. Daarover komen dan GeenStijl en dan die andere sites. Vervolgens belt de redactie mij op van: kijk maar even niet op sociale media.”

De mainstream media deden net zo hard mee, aldus Kelder. “Ik word er een beetje gedreven van om er tegenin te gaan. SBS had op een gegeven moment een enquete of dit programma direct van de publieke radio gehaald moest worden. Dan denk ik: je moet hier toch een normaal gesprek over kunnen voeren? Je kan in Nederland nergens meer een normaal gesprek over voeren.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen