Jort vindt Joop.nl en Hart van Nederland ophitsers

Geplaatst op Thu 11 Jan 2018 om 9:30

Jort Kelder vindt de journalisten van Joop.nl en Hart van Nederland ophitsers. Ze hebben hem bewust neergezet als een soort verkrachter. Dat zei de tv-maker woensdagavond in Jinek. Kelder raakte vorige week in opspraak om zijn verkrachtingsuitspraak op de radio. Hoewel hij zich direct erna verontschuldigde voor zijn woordkeuze, waren de media er snel bij om de zaak op te hitsen, vindt Kelder. “Mijn redactie belde me op dat ik beter even niet op social media kon kijken.

De presentator wilde zeggen dat vrouwen hem steeds vaker benaderen met seksuele verzoeken. Hij gebruikte daarbij onhandig het woord ‘verkrachten’. “Dat woord verkrachten was heel onhandig, maar ik bedoelde eigenlijk overmeesteren, Eva“, aldus Kelder.

Hij gebruikte het woord niet om aandacht te genereren voor zijn nieuwe radioshow. “Ja, het gebeurt dan toch. Het is een radioprogramma, het is nieuw voor me, ik was op van de zenuwen. Dat begrijp je. Het was ook niet handig. Het is ook niet bewust gedaan, want anders had ik het wel eloquenter neergelegd. Dan had ik het beter gezegd.”

Aandacht kreeg Kelder uiteindelijk genoeg, maar wel negatieve aandacht. “Wat er gebeurde is dit: ik spreek dat zinnetje uit, ik corrigeer dat in al mijn onhandigheid in die uitzending. En toen kwam Joop.nl van de VARA, dat met ons belastinggeld is gefinancierd, met een zeer malicieus artikeltje, op zo’n manier neergezet alsof ik een soort verkrachter ben. Daarover komen dan GeenStijl en dan die andere sites. Vervolgens belt de redactie mij op van: kijk maar even niet op sociale media.”

De mainstream media deden net zo hard mee, aldus Kelder. “Ik word er een beetje gedreven van om er tegenin te gaan. SBS had op een gegeven moment een enquete of dit programma direct van de publieke radio gehaald moest worden. Dan denk ik: je moet hier toch een normaal gesprek over kunnen voeren? Je kan in Nederland nergens meer een normaal gesprek over voeren.”

Foto: KRO-NCRV
30 Reacties op “Jort vindt Joop.nl en Hart van Nederland ophitsers”


 1. Roel

  Eens. De hysterie regeert.

 2. Yoghurt Kelder

  En je moet uitkijken met ophitsen, want hitsige vrouwen willen verkracht worden.

 3. Jantine

  Het metoogedoe lijkt een middel te zijn om onze vrijheid te beknotten, we gaan hierdoor op elkaar letten en elkaar en onszelf wantrouwen ipv van groot onrecht zoals armoede en woningnood aan te pakken.

 4. age

  De één, Kelder zegt dat vrouwen verkracht willen worden en maakt er later ‘overmeesterd’ van.

  De ander, Baudet zegt dat als vrouwen ‘nee’ zeggen ze eigenlijk ‘ja’ bedoelen…

 5. Woensdagavond

  Wat zijn die vriendjes van Rutte toch arrogante kwallen.
  Ja zeggen en nee bedoelen.

  Daar trappen de normale burgers niet meer in. Is ook een vorm van machtsmisbruik.

 6. Suzanne van den Brink

  Francisco v jolo is van het enge joop.nl en Francisco heeft een minderjarige getongd met zijn witte onderbroek boven op dat arme meisje.

 7. Rick

  M C doet ook dagelijks aan ophitsen!

 8. Bart

  Jort heeft helemaal gelijk. En Joop.nl durft wel want laten die nou maar op Francisco van Jole de hoofdredacteur letten. Die schijnt er ook niet vies van te zijn. Dat willen Joop en de VARA allemaal in de doofpot stoppen en wordt doodgezwegen bij de omroep. Voor de mensen die niet weten om wie het gaat. Francisco van Jole was ooit de eerste presentator van DWDD.

 9. animo

  Jord heeft in dit geval geen gelijk ,vrijheid van meningsuiting hebben we hier nu het hem niet goed uitkomt zijn het ophitsers ,hij heeft het gezegd wat het eerst uit zijn mond komt meent hij hij kan het weer intrekken maar gezegd is gezegd ,ik kijk nooit bij joop en hvn zie ik ook nooit .

  Bart ;Als joop.nl wat in de doofpot wil stoppen kunnen anderen daar tegen ingaan zo werkt democratie.

 10. Wijskijker

  De hypocrisie van Joop.nl.
  Hun oprichter Francisco van Jole heeft zelf een vrouw verkracht. In zijn witte onderbroek…
  (Ja, je tong in de mond duwen van een vrouw tegen haar zin in is ook verkrachting.)

 11. Clio

  Waar blijft de Jort boycot?

 12. animo

  Ik ben het wel met Jord een dat die me too veel te ver gaat ,wie geloof dat het nooit weer gebeurd is een beetje naief ,er zijn altijd mannen die denken dat ze macht hebben en er zijn altijd vrouwen die niet voor zich zelf durven opkomen.

 13. godsamme

  ik krijg het lazarus van het m
  Me Too gedoe

 14. joost

  Ach, Kelder, een eenzame man die zijn strijd voert voor publiciteit, centjes en nog wat.
  Als hij maar op TV komt, dat is zijn zorg., Centjes n.l.

 15. Woensdagavond

  Wijskijker
  Thu 11 Jan 2018 om 11:30

  Francisco van Jole heeft de roddel op de radio toegelicht en kwam voor mij zeer geloofwaardig over.

  NSB krant Telegraaf blijft zeiken, zoeken en zoeken.

 16. Bart

  @woensdagavond Dat het op jou geloofwaardig over kwam wil nog niet zeggen dat hij de waarheid spreekt he. De man brengt via zijn site wel meer dingen de wereld in als zijnde de waarheid maar dat blijkt dan vaak zijn eigen waarheid te zijn. Francisco van Jole is een hele enge en gevaarlijke man.

 17. Pieter B

  Francisco van J. kwam.bij mij juist heel ongeloofwaardig over. Joop is van een objectief progressief discussieplatform veranderd in een zeursite. Iedereen die onterecht zichzelf als slachtoffer ziet, mag ongefundeerde generaliserende kritiek spuien. Mensen die dan de nuance willen aanbrengen worden geband.

 18. Marja

  @Bart
  Je weet niets, zielig gastarbeidertje.

 19. Rop

  Dat smerige Joop met staatssubsidie daar had de VVD al lang een bom onder moeten leggen.

 20. Marja

  @Rop
  Net als onder ophitser Kelder die voor zijn radio- en tv werk zeer dik wordt betaald vanuit de staatsruif.

 21. Rop

  Pieter B.

  Citaat:
  Joop is van een objectief progressie discussieplatform …..

  Hahahaha van welke planeet kom jij?
  Ten tijden van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn, bleven ze 24 uur volhouden dat het om een dronken Pool ging.

  Smerige wegkijkers en bij elkaar verspreiden ze meer nepnieuws dan heel Rusland bij elkaar.

 22. Marja

  @Rop
  De enige wegkijker hier ben jij hoor, VVD fanboy. De meest corrupte partij ooit, maar dat wil je natuurlijk niet weten.

 23. yes

  veel mannen / jongens worden op de werkvloer
  door de bas misbruikt

 24. 65j

  Ik ben een jonge oudere, ik ga met mensen in discussie als ik het niet met iemand eens ben daarom kunnen we nog wel goed met elkaar omgaan ,ik ga niet een bom leggen of mensen ontslaan waar ik het niet mee eens ben ik vind dit een heel gevaarlijke ontwikkeling ,nsb telegraaf waar slaat dat op ,de telegraaf is niet mijn krant maar elke krant en media is belangrijk in een open samenleving , nederland is een van de beste landen ter wereld en dat komt omdat we met elkaar praten en er uitkomen als het moeilijk is ,niet een is de baas we zijn allemaal een beetje de baas met 12 partijen in de kamer en laat dat zo blijven waak er voor.

 25. Bart

  Er is een land ik weet niet waar
  Daar leefde eens een kleine bij
  En die beleefde, het klingt raar
  Een avontuur voor jou en mij
  Dat kleine bijtje had een naam en heette Maja
  M*A*J*A kleine bijtje Maja
  Kijk en luister allemaal
  Altijd weer een nieuw verhaal
  Dus ga maar zitten want hier heb je bijtje Maja
  Dat lieve keine slimme bijtje Maja
  Maja dolle dwaze Maja
  Maja
  Maja
  Maja
  Beleeft een avontuur

 26. Bart

  @Marja Je pauze is voorbij. Ga eens heel snel kassa 4 open gooien.

 27. Woodstock

  Ach, hij is zelf ook sensatie belust, dus moet niet zeuren als hij een keer het haasje van negatieve publiciteit is.

 28. Pieter B

  Rop@ Ik schrijf het omgekeerde van wat jij leest.

 29. Jurgen

  Joop.nl is toch jolo de man met de witte onderbroek?

 30. anoniem

  Het is een trend tegenwoordig? Harde uitspraken doen in de media en als die niet zo goed vallen, heeft iedereen het verkeerd begrepen.. :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.