John de Mol stapt in bedrijf oud-rechterhand Winston

John de Mols bedrijf Talpa Network heeft een minderheidsbelang genomen in het jonge bedrijf DFFRNT Media van SBS 6-ster Winston Gerschtanowitz, dat zich voornamelijk richt op digitale content. Dat hebben beide partijen vandaag laten weten. De Mol en Gerschtanowitz zijn alles behalve onbekenden van elkaar, want de twee hebben jarenlang samengewerkt bij Talpa. In 2016 stopte Gerschtanowitz echter als De Mols rechterhand om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Hoe groot het belang is dat De Mol neemt in DFFRNT Media en wat daarvoor betaald is, is onduidelijk. Naast Talpa neemt ook het Nederlandse retailmarketingbedrijf TCC Global een minderheidsbelang in het bedrijf dat Gerschtanowitz samen leidt met Taco KetelaarBas Verhart en Jeroen Tielens.

Gerschtanowitz en zijn partners laten in een verklaring weten: “We zijn er trots op dat we twee van zulke internationale powerhouses aan boord hebben gekregen binnen twaalf maanden na de start van ons bedrijf.

Deze investeringen zullen ons de mogelijkheid geven om op een globaal niveau mee te spelen. We kunnen nu nieuwe markten betreden, toptalent binnenhalen en klanten op het hoogst mogelijke niveau helpen met hun digitale transformatie.

Lees ook:
Winston Gerschtanowitz vertrekt bij Talpa (juni 2016)
Winston Gerschtanowitz: ‘Niet met ruzie weg bij Talpa’ (november 2016)
Nieuw bedrijf Winston ziet ons land als ideale proeftuin (december 2016)
Winston vertrok om twee redenen bij John de Mol (december 2016)

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen