Jochem van Gelder ziet regio-tv niet als begin van einde

Jochem van Gelder ziet werken voor de regionale zender Omroep Gelderland niet als het begin van het einde. Dat vertelt hij dit weekend in het AD. Ruim een half jaar na zijn ontslag bij SBS 6 werd vrijdag de volgende stap van Van Gelder bekend: hij zet zijn carrière voort bij de regionale omroep. “Wie ben ík om mezelf daar te goed voor te voelen? En ik kan me daar weer opnieuw in de kijker spelen. Wie weet waar het toe leidt. Ik bruis nog van de ambitie“, vertelt hij.

Na jarenlang tv te hebben gemaakt voor NPO 1 en SBS 6 is zo’n transfer natuurlijk geen goed teken. Het is een flinke stap terug. “Misschien, maar het hoofdpodium ambieer ik nog steeds“, zegt hij. “Ik kan me voorstellen dat mensen denken: dit is het begin van het einde. Zo zie ik het niet.

De grote tv-zenders zitten niet te springen om Van Gelder. “Ik had zelf wat tv-formats bedacht en die kreeg ik nergens gesleten. Ik had ook een gesprek met Frans Klein (NPO’s tv-baas, red.), maar er was toen even geen behoefte aan mij.

Voor Omroep Gelderland mag Van Gelder nu een rijdende talkshow gaan maken. “Zoiets deed ik nooit eerder. En ik krijg er een mooie vergoeding voor.”

Ondertussen blijft hij hopen op een mooie tv-transfer. “Ik ben absoluut niet zielig. Ik zie Harm Edens, die voor Omroep Gelderland werkt én Dit was het nieuws doet op NPO 1, als een voorbeeld. Net als Harm kan ik misschien bij meerdere partijen mijn kunstje doen.”

Lees ook: Jochem van Gelder zet carrière voort bij regionale tv (vrijdag)

Foto: Omroep Gelderland, Broer van den Boom

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen