Jochem van Gelder ziet regio-tv niet als begin van einde

Geplaatst op Sat 13 Jan 2018 om 9:30

Jochem van Gelder ziet werken voor de regionale zender Omroep Gelderland niet als het begin van het einde. Dat vertelt hij dit weekend in het AD. Ruim een half jaar na zijn ontslag bij SBS 6 werd vrijdag de volgende stap van Van Gelder bekend: hij zet zijn carrière voort bij de regionale omroep. “Wie ben ík om mezelf daar te goed voor te voelen? En ik kan me daar weer opnieuw in de kijker spelen. Wie weet waar het toe leidt. Ik bruis nog van de ambitie“, vertelt hij.

Na jarenlang tv te hebben gemaakt voor NPO 1 en SBS 6 is zo’n transfer natuurlijk geen goed teken. Het is een flinke stap terug. “Misschien, maar het hoofdpodium ambieer ik nog steeds“, zegt hij. “Ik kan me voorstellen dat mensen denken: dit is het begin van het einde. Zo zie ik het niet.

De grote tv-zenders zitten niet te springen om Van Gelder. “Ik had zelf wat tv-formats bedacht en die kreeg ik nergens gesleten. Ik had ook een gesprek met Frans Klein (NPO’s tv-baas, red.), maar er was toen even geen behoefte aan mij.

Voor Omroep Gelderland mag Van Gelder nu een rijdende talkshow gaan maken. “Zoiets deed ik nooit eerder. En ik krijg er een mooie vergoeding voor.”

Ondertussen blijft hij hopen op een mooie tv-transfer. “Ik ben absoluut niet zielig. Ik zie Harm Edens, die voor Omroep Gelderland werkt én Dit was het nieuws doet op NPO 1, als een voorbeeld. Net als Harm kan ik misschien bij meerdere partijen mijn kunstje doen.”

Lees ook: Jochem van Gelder zet carrière voort bij regionale tv (vrijdag)

Foto: Omroep Gelderland, Broer van den Boom
6 Reacties op “Jochem van Gelder ziet regio-tv niet als begin van einde”


 1. robb

  Maak er wat van zou ik zegen ,de houdbaarheid word steeds korter in heel veel beroepen.

 2. Danny

  Niet het begin van het einde. Wel een forse stap terug. Jammer ,Sympathieke vent is het.

 3. Bart

  Ik zie werken voor een regionale omroep niet als een stap terug. Hij moet wel ophouden met steeds roepen dat hij voor het hoofdpodium van landelijke televisie wil gaan. Ga dit nou maar gewoon doen. Misschien blijkt dat je regionaal veel beter op je plek bent dan tussen al die ego’s bij de landelijke televisie. Ik denk van wel namelijk. Wel raar weer dat gesprek met Frans Klein. Dan weet werkelijk niet waar hij over praat. Er is geen behoefte? Ik denk dat als Jochem een nieuw seizoen van Praatjesmakers zou maken voor bijvoorbeeld AVROTROS dat het een kijkcijferkanon wordt. Beter en goedkoper om te maken dan bijvoorbeeld Sorry voor alles.

 4. Dennis

  Een regionale omroep is vrijwel altijd beter dan SBS. Het komt veel meer neer op vakmanschap omdat je van vrijwel niets iets moet maken. Geen geld over de balk smijten, maar eerlijk en dichtbij de mensen. Dat zou best wel eens beter bij Jochem kunnen passen dan SBS. Laten we eerst maar eens kijken hoe hij het ervan af brengt.

 5. Snob

  Go for iT Jochem ik gun het je van harte
  Je hebt prachtige programma’s op de Nederlandse TV gebracht en gemaakt… en dat is net aks fietsen een echte prof verleert dat nooit dus we zien je toch wel weer bij de publieke of commerciële… tof en gezond om weer een andere weg te bewandelen waar professionaliteit ook hoog in het vaandel staat en waar JIJ WEER tot je recht komt. En die flauwekul over leeftijd ed .. boeien.
  Heel veel succes en ik ga kijken want ik las welke programma’s wat je gast dien bij TT Gelderland: trouwens vanochtend naar @ LATER AKS JE GROOT BENT..@ gekeken… onwijs leuk Geniet ervan ..verdient! Want ik en mijn gezin genieten al jaren van jou! Op welke zender het ook mag zijn

 6. Puk

  De volendamse kliek neemt het over. Maar deze schubbekoppen zijn nog nog sbs als bij de npo een kijkcijferhit, dus even geduld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.