Jochem van Gelder zet carrière voort bij regionale tv

Jochem van Gelder zet zijn televisiecarrière voort bij Omroep Gelderland. Hij gaat in 2018 in elk geval twee programma’s maken voor de regionale tv-zender. Dat heeft de omroep vandaag laten weten, ruim een half jaar na Van Gelders ontslag bij SBS 6. Hoofdredacteur Marc Veeningen is blij met de komst van Van Gelder, die met zijn gezin in het Gelderse Beneden-Leeuwen woont. “Ik ben blij dat we Jochem aan ons hebben kunnen binden”, laat hij weten.

Veeningen denkt dat Van Gelder goed past bij zijn omroep. “Als omroep vertellen wij de verhalen van de Gelderlanders. Jochem toont in zijn interviews oprechte interesse in mensen en dat past helemaal bij de manier waarop wij programma’s maken.

Zelf is Van Gelder ook blij met deze verbintenis. “Het ligt eigenlijk zo voor de hand. Dat ik, Gelderlander Van Gelder programma’s ga maken voor Omroep Gelderland. Toch is dat er tot nu toe nooit van gekomen. Ik had al die jaren een vaste relatie en Omroep Gelderland was het leuke buurmeisje waar ik zo vertrouwd mee was, maar nooit aan gedacht heb.”

Ik was dan ook verrast door haar uitnodiging en het feit dat we meteen zoveel gemeen hadden qua plannen en ambities. Het heeft effe geduurd, maar we gaan samen mooie programma’s maken en ik heb er erg veel zin in!

Zijn eerste tv-show is Van Gelder VIP Vervoer, een achtdelige serie waarin Van Gelder de chauffeur is van bekende Nederlanders. De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch zit in de seizoensopener op 10 maart en daarna volgen onder meer Jan de Hoop en Ruben Hein.

Zijn tweede klus is een ‘vernieuwend programma’ dat in de komende maanden wordt ontwikkeld. Hierin gaat Van Gelder met ouderen in gesprek over hun leven in Gelderland.

Lees ook: SBS 6 zet Jochem van Gelder op straat (30 mei 2017)

Foto: Omroep Gelderland, Broer van den Boom

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen