Jan Slagter wil dat Talpa in bres springt voor NPO

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt dat het vanuit de kant van de grote productiehuizen altijd wel erg stil blijft als de NPO weer klappen moet opvangen vanuit Den Haag. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Slagter vraagt zich af waarom een productiehuis als Endemol of Talpa zich nooit eens uitspreekt voor een sterke, brede publieke omroep. Hij vreest namelijk dat Den Haag de NPO wéér gaat korten en dat wil hij voorkomen. “Als er niks gebeurt, moeten we weer naar het Malieveld.

Steun van productiegiganten zou welkom zijn, aldus Slagter. “Ik vind dat buitenproducenten, de Endemols en de Talpa’s van deze wereld, die heel veel programma’s voor ons maken en daar heel veel geld aan verdienen, ook wel eens hun stem mogen laten horen en ook wel eens mogen opkomen voor die sterke, brede publieke omroep.

De MAX-baas prijst NPO-baas Shula Rijxman, die vecht tegen afbraak van de NPO. “Shula heeft dat gedaan, ze heeft de kastanjes uit het vuur gehaald.

Het is jammer dat de NPO het altijd maar zelf moet uitzoeken, vindt Slagter. “De politiek verlangt ook van ons dat we verdienmodellen zoeken en meer online gaan doen. Dan roepen de kranten – terecht ook – dat we mee-eten uit hun ruif. Er moet een oplossing komen. Als er ergens een tekort is, dan vind ik ook dat de politiek samen met ons moet gaan kijken hoe we dit oplossen. Je kunt niet zo maar een bonnetje neerleggen.

Foto: MAX, Hans Vink

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen