Jamai Loman ziet nieuw seizoen Idols niet gebeuren

Geplaatst op Wed 10 Jan 2018 om 12:30

Het nieuwe Idols, dat in 2016 van start ging op RTL 5, keert dit jaar in elk geval niet terug op RTL 5. Dat heeft jurylid Jamai Loman vanmorgen gezegd op Radio 10. Waar het nieuwe Idols in 2016 behoorlijk succesvol was, deed het tweede seizoen het in 2017 dramatisch met zo’n 300.000 kijkers. “Ik denk dat de nieuwe Idols er voorlopig even niet meer in zit, nee. Het was natuurlijk niet het succes van de eerste keer toen we terugkwamen, waarop men men had gehoopt“, zegt Loman.

Keert het programma dit jaar definitief niet terug? “Dit jaar gaat het in elk geval niet meer gebeuren, anders had ik het wel geweten.”

Loman vindt het helemaal niet erg dat RTL 5 de stekker weer even uit Idols trekt. “Ik vind het heel erg goed juist dat je even wacht met succesvolle programma’s. Gooi er even een seizoen tussen en kom dan waar terug. Of kom helemaal niet terug, dat kan ook. Ik weet het niet.”

Het is een groot programma en een duur programma. Het eerste seizoen – officieel het zesde seizoen – was heel succesvol. Iedereen was verrast dat we zo veel kijkcijfers hadden en dat zo lang vast wisten te houden. Het tweede seizoen was net iets minder dan iedereen had gehoopt.”

Foto: RTL
17 Reacties op “Jamai Loman ziet nieuw seizoen Idols niet gebeuren”


 1. Joost

  En terecht natuurlijk. Een andere knaller uit het verleden maakt wel zijn opwachting binnenkort…Big Brother komt nu toch weer terug op RTL 5 vanaf eind augustus. Voorbereidingen zijn al bezig.

 2. De Leukste Thuis

  Gelukkig… dan ook geen Molendijk !

 3. Ron

  Lijkt me wel duidelijk. Big Brother terug, mocht Utopia écht stoppen een mooi gat om in te springen voor RTL 5. De naam hebben ze, en de bekendheid dus daar win je sowieso al mee qua marketing.

 4. Ano Nymous

  Gelukkig. Mis je niks aan.

 5. J

  Komt er nog wat in de plaats voor Idols dit voorjaar? Of hebben ze alleen goedkopere programma’s nog bij RTL5. Idols was behoorlijk duur om te maken, dus lijkt me dat ze budget hebben voor andere/nieuwe dingen?

  Big Brother in het najaar zou top zijn. Dagelijkse 19:30-20:00 + wekelijkse liveshow met Bridget en Frank Dane.

  Het is te hopen dat ze ook dit voorjaar nog met een verassing komen, het nu aangekondigde pakket met Curvy Supermodel, Online Misbruik, De Leugendetective, Levenslang met dwang zijn allemaal maar goed voor 200 tot max 350 duizend kijkers. Verwacht alleen Temptation Island weer op 450.000+

 6. jannie

  Nederland is Idols moe dus stoppen met dit programma wat totaal niets brengt.

 7. Japie

  De jury van vorig jaar was wel heel slecht gekozen. Mn. Ronald Molendijk en Eva Simons. Jamai kan zich ook maar beter bij het zingen houden.
  Bijeen geraapt zooitje lijkt het wel net zoals bij The Voice, uitgezonderd Sanne.

 8. Ano

  We kennen natuurlijk allemaal eh… en eh… en Ehmehm… nog die het programma wonnen… o ja en dinges is natuurlijk het meest bekend.

 9. Ano Nymous

  Japie.
  Ja Martijn Krabbé, muzikaal totaal onkundig, als jurylid. Dan ben je al helemaal snel je geloofwaardigheid kwijt natuurlijk…

 10. anoniem

  Wat J zegt ja! big brother terug en Bridget en Frank in de live-uitzending! Goed plan!

 11. Ruud

  Heeft RTL de rechten nog van Big Brother? Waarom zou John de Mol dit niet op SBS zetten ipv Utopia? Heeft hij trouwens de rechten nog?

 12. Albert

  Big brother is van endemol

 13. Ron

  Big Brother is inderdaad van Endemol en heeft wereldwijd de rechten van deze RLS. Misschien dat Talpa die kan overnemen. Maar misschien is John ook niet te beroerd om een Endemol productie op SBS te programmeren hoor. Maar zo niet dan is dit een garantie voor een behoorlijk succes op RTL 5 mocht Utopia echt gaan stoppen en er niets soortgelijks voor in de plaats gaat komen.

 14. Ano Nymous

  Laatste resultaten van Idols:
  De afgelopen edities werden gewonnen door, even spieken, ene Nina en ene Julia.
  Beide grote flops gebleken, maar dat had iedereen al begrepen.
  Van deelnemers van vorige edities hebben alleen Jim en dus Jamai af en toe een baantje in de media.
  ‘Oogst’ compleet mislukt kan je dus wel stellen…

 15. Joep uit Tilburg

  Dan Molendijk gaat ook weg. Nooit meer horen.

 16. Edwin M

  Nee dat is een open deur intrappen Jamai. Met 300.000 kijkers voor een dure live show is een vervolg niet aan te raden nee. Idols is in sommige landen zoals Duitsland nog steeds een grote hit, maar dat komt ook omdat ze het succes hebben kunnen vasthouden door geen grote lange pauze in te lassen om daarna terug te keren in tienervorm met goedkope presentatie en nog goedkopere jury.

 17. Er ist wieder da

  Uiterst Teleurstellend Oninteressant Programma Is Afgelopen…
  Nu die andere nog…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.