Jack van Gelder vindt kritiek op Oranje-bod NOS onzin

Ziggo Sport-presentator Jack van Gelder ergert zich aan de massale kritiek op het megabod dat de NOS heeft gedaan op de wedstrijden van het kwakkelende Oranje. Dat laat hij weten op Twitter. Oranje-duels voor de komende vier jaar zijn op de markt en volgens De Telegraaf heeft de NOS maar liefst 900.000 euro per wedstrijd geboden, wat neerkomt op een totaalbedrag van tientallen miljoenen euro’s. Dat is vreemd in een tijd dat de NPO vraagt om meer subsidie, vinden critici.

Van Gelder kan zich niet vinden in die critici. “De NOS doet bieding op wedstrijden Nederlands elftal en iedereen heeft daar kritiek op. Wat een onzin. Wees dankbaar voor alles wat de NOS al meer dan een halve eeuw op de buis brengt en zeur niet over belastinggeld. Het gaat om een hele kleine bijdrage per persoon. Stop met papegaaiengedrag.

De presentator ontketent met zijn opmerking een hele discussie op Twitter (zie zijn tweet onderstaand). “Hoezo dankbaar? Dat is gewoon de taak van de NPO“, zegt RTL-journalist Jos Heymans bijvoorbeeld.

Een ander vindt Van Gelder juist het typische voorbeeld van een NOS-graaier: “Jij hebt vast een dik salaris verdiend bij de NOS. De Balkenende-norm brak uit en dag zei Jack, ik ga naar FOX Sports.

Van Gelder: “O Jan wat een domme opmerking. De Balkenendenorm geldt sinds 2013, ik ben in 2015 bij de NOS weggegaan vanwege aankomende pensionering en ben toen naar Ziggo gegaan waar ik lang mag doorwerken.

Lees ook: ‘Megabod NOS op Oranjeduels: 900.000 per wedstrijd’ (vrijdag)

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen