Henny vergeeft Hugo Borst na tien jaar voor tv-aanval

Henny Huisman vergeeft Hugo Borst na tien jaar voor zijn persoonlijke aanval in De Wereld Draait Door. Dat laat de televisielegende weten in een verklaring op Twitter. Huisman zat in 2008 in de Matthijs van Nieuwkerk-show om te vertellen over de eenmalige terugkeer van de televisieshow Eén van de Acht. Borst was behoorlijk sceptisch, waarna Huisman opmerkte: “Hij was net in de kleedkamer heel aardig. Alleen hij weet het zo goed te verbergen altijd op televisie.

Borst kraakte het programma af, omdat het veel te ouderwets zou zijn: “Een van de acht was hartstikke leuk, maar natuurlijk wel een beetje overschat. Als je nu zo’n hele aflevering zou moeten uitzitten, dan ga je omvallen hoor.”

Van Nieuwkerk vroeg op een gegeven moment: “Ben je op oorlogspad, Hugo?

 

Daarop werd het alleen maar erger. Borst: “Ik vraag me af hoe moeilijk het is om oud te worden op televisie. Dat er dan op een gegeven moment niet zo veel meer is en dat je je hoogtijdagen al hebt beleefd. Ik bedoel: de Surpriseshow was ongeëvenaard in zijn genre en dan word je oud. Je wordt toch minder gevraagd? Je telt toch niet meer helemaal mee? Ik bedoel het niet lullig. Het is gewoon een feit dat je ouder wordt en minder meetelt.”

Henny Huisman: “Het is zo raar dat je daarover begint, want Mies Bouwman zelf heeft tot haar zeventigste gepresenteerd.”

Hugo Borst: “Koos Postema mag wel terugkomen van mij.”

Henny Huisman: “Maar waarom Koos dan wel en ik niet?

Huisman heeft donderdag naar 5 Jaar Later gekeken, waarin Borst openhartig vertelde over zijn depressieve buien. Kennelijk had hij toen ook zo’n depressieve bui, aldus de presentator.

Daarom vergeeft Huisman hem tien jaar later: “Hugo Borst zijn onterechte valse aanval in DWDD tegen mij, jaren geleden, wordt nu duidelijk voor mij. Hij vertelt nu eerlijk over zijn fobieën en zijn antidepressiva-gebruik in 5 Jaar Later. Vergeten en vergeven dus!

Het pittige tv-fragment van toen kunt u bekijken op de website Dumpert.

Foto: BNNVARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen