Henny Huisman wil Korenslag terugbrengen bij MAX

Henny Huisman zou het leuk vinden om terug te keren op de buis met zijn vroegere tv-hit Korenslag. Alleen niet meer bij de EO, maar bij Omroep MAX. Dat laat hij weten in Weekend. Huisman had zijn ontslag bij RTL net verwerkt toen hij in 2010 aan de kant werd gezet door de EO. “Ik heb bij de EO Korenslag gedaan. Dat was een fantastische formule, echt een programma voor mij, maar de EO wilde dat uiteindelijk toch door iemand met een christelijke inslag laten presenteren.”

De EO vond Huisman niet christelijk genoeg. “Ik ben nogal een flapuit en riep dan bijvoorbeeld dat iets ‘verdomd goed’ was. Dat mocht natuurlijk niet. En toen ik tegen een koor zei dat ze perfect zangzaad hadden gebruikt, mocht dat volgens de EO ook niet.”

De presentator werd eraf gehaald om plaats te maken voor Marc Dik. “Maar onder mijn opvolger stortte het programma in korte tijd volledig in.”

Korenslag is weer toe aan een Huisman-editie, denkt de presentator zelf. “Een nieuwe Korenslag lijkt me een prima programma voor Omroep MAX.”

Waarom blijft Huisman steeds proberen? “Ik heb presenteren nooit als werk gezien. Voor mij is het een hobby, waar ik toevallig ook nog eens mijn geld mee verdien. Dus dan wil ik niet stoppen omdat ik met pensioen kan. Als iemand een goed idee voor mij heeft hoort ik het graag.”

Foto: LINDA.tv

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen