Henny Huisman: ‘Alles is spin-off van Surprise Show’

Henny Huisman stelt dat alle emo-tv die tegenwoordig wordt uitgezonden is gekopieerd van zijn vroegere Surprise Show. En alles in het genre talentenjachten? Dat is gekopieerd van de Soundmixshow. Dat vertelt de tv-dinosaurus in gesprek met weekblad Party. Huisman komt regelmatig met dit soort uitspraken op de proppen. Hij wil de mensen eraan herinneren dat hij eigenlijk de grondlegger was van beide tv-genres. “Er waren toen nog niet zulke tv-programma’s“, vertelt hij.

Huisman ziet dat zijn werk nog altijd navolging heeft. “Ik stond als presentator bij de mensen op de stoep. Nu doet bijna elk tv-programma dat.”

De presentator kan er mee leven. “Aan alle kanten wordt er gekopieerd, wat op zich prima is. De Surpriseshow zie ik terug in tal van programma’s, van Het Spijt Me tot aan Hart in Aktie. Allemaal zijn het spin-offs van de Surpriseshow. Het is geweldig dat dit zo is.”

Wel vindt Huisman dat de talentenjachten van nu iets te egocentrisch zijn. “Bij talentenjachten gaat het meer om de jury dan om presentatoren of kandidaten. Ik wilde dat de mensen in mijn tv-programma’s straalden. Als dat lukt straal je als presentator ook.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen