Felle discussie over aanstelvloggers in RTL Boulevard

Vloggers die dag in dag uit mooi weer spelen en dan opeens huilend voor de camera zitten omdat ze een burn-out hebben van het vloggen. Het nieuwste slachtoffer is Bibi Breijman, die op YouTube minutenlang oreert dat ze haar gevlog niet meer aan kan. Het leidde donderdag tot een felle discussie in RTL Boulevard met aan de ene kant Marieke Elsinga en psychologe Kelly Weekers en aan de andere kant de sceptische heren Peter R. de Vries en Marc van der Linden.

Direct na het fragment van de huilende Bibi Breijman merkt Peter R. de Vries op: “Hebben jullie ook altijd paniekaanvallen jongens voordat jullie hier op moeten of niet?

Dan spreekt Marieke Elsinga hem streng toe: “Ik denk dus dat we hier niet lacherig over moeten doen.

Van der Linden en De Vries gniffelden om die houding van Elsinga. Van der Linden: “Waarom moeten we hier niet lacherig over doen? Niemand is tot iets verplicht. Ze kan gewoon zeggen: ‘Ik doe het niet.’

Van der Linden vindt dat de vloggers zich aanstellen. “Als ik morgen me niet lekker voel en dit om wat voor reden dan ook niet meer wil doen, dan stop ik daarmee.”

Ook de manier waarop Breijman huilend voor de camera zit, ergert Van der Linden. “Die setting! Je zit dus tegen een burn-out aan, maar je zorgt wel dat je precies op het juiste puntje van je kruk zit, het licht mooi is…

De Vries: “We moeten er niet al te dramatisch over doen. Als je 24 jaar bent en je hebt een burn-out, dan zit je gewoon in het verkeerde vak. Misschien moet je dan een ander vak gaan zoeken. Die gasten zijn voor in de 20 en hebben nu al een burn-out, kom op zeg! Dan ben je er kennelijk niet geschikt voor.”

De RTL Boulevard van gisteren kunt u bekijken op RTLXL.nl. Het fragment begint om 27:42. Onderstaand ziet u de huilvlog van Bibi Breijman:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen