Erik Mouthaan zit er doorheen na negatieve reacties

RTL-journalist Erik Mouthaan zit er even helemaal doorheen. Hij weet de negatieve reacties op sociale media vandaag geen plekje te geven. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. Mouthaan krijgt veel kritiek te verduren, onder meer vanwege zijn zogenoemde Trump-updates op YouTube, die te anti-Trump zouden zijn. Vaak weet hij dat naast zich neer te leggen, maar nu laat hij weten dat er ook dagen zijn dat dat níet zo goed lukt. Vandaag is zo’n dag dat de tv-journalist in een dip zit.

Hij voelt zich echt een beetje rot. “Ik doe echt enorm mijn best om jullie nieuws te brengen en beide kanten van elk verhaal te laten zien. De haat en de minachting die dat oproept op social media, die hoort er kennelijk bij. Op sommige dagen komt die alleen wat harder aan dan andere. Vandaag is zo’n dag.”

De noodkreet van Mouthaan wordt direct beantwoord door mensen die hem een hart onder de riem steken. “Kop op, Erik! Jouw werk wordt zeer gewaardeerd“, zegt journalist Teun van de Keuken bijvoorbeeld.

RTL-collega Daphne Lammers: “Hou vol, dear friend.”

Tv-ster Martijn Krabbé: “Ik ben fan! Keep it up!”

Frans Weisglas adviseert Mouthaan om zich niets van de kritiek aan te trekken. “Beste Erik: blokkeren, blokkeren is het antwoord.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen