EO-presentator Tijs van den Brink wil vaker seks

EO-ster Tijs van den Brink wil dat we in ons land vaker seks met elkaar gaan hebben. Dat is namelijk leuk, gezond en goed voor de binding met elkaar. Dat laat de presentator weten op de Visie-site. Het is de tweede keer in korte tijd dat Van den Brink met een hitsige column op de proppen komt. Nadat hij Boulevard-ster Marieke Elsinga er als alleenstaande vrouw van beschuldigde vaker seks te hebben dan hij als getrouwde man, heeft hij het nu over de seksfrequentie van Nederlanders.

Vorige week verscheen een onderzoek van kenniscentrum Rutgers waaruit blijkt dat Nederlanders van 25 jaar en ouder die een relatie hebben, gemiddeld niet meer dan drie keer per maand seks hebben. In de jaren 90 was twee keer per week nog heel normaal, aldus Van den Brink.

De EO-ster wilde zijn omroepleden vanwege dat onderzoek streng toespreken. “Ik wilde dus een strenge column gaan typen dat we met z’n allen wat beter ons best moeten doen. Want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat we vrijen wel heel leuk vinden meestal (al zijn mannen iets vaker tevreden dan vrouwen). Bovendien is vrijen gezond en ontzettend goed voor de binding in een relatie.

Op het laatste moment zag Van den Brink van zo’n strenge column af. “Ik ben een beetje opgewonden, eh, opgetogen. Dat zit zo”, zegt hij. “Een strenge column verdient u helemaal niet! Ineens herinnerde ik me dat Visie vorig jaar een themanummer heeft uitgebracht over dit onderwerp.”

Voor die editie werden duizend EO-leden gevraagd naar hun seksleven en zij gaven aan ‘minimaal drie tot vier keer per maand seksuele intimiteit’ te hebben. “‘Minimaal drie tot vier keer per maand’ is echt meer dan ‘niet meer dan drie keer maand’!

Ik kan niet anders dan u daarmee complimenteren! Heel goed, gaat u daar vooral mee door! Grappig ook. Het beeld bestaat dat gelovigen van allerlei snit seksualiteit vaak problematiseren. Soms is dat beeld terecht, maar nu blijkt dan zomaar ineens dat wij EO-leden seksueel actiever zijn dan mensen die geen lid zijn van de EO. Als dit nieuws geen boost geeft aan het ledental van de EO, weet ik het ook niet meer…

De EO-column van Tijs van den Brink kunt u lezen op de EO-site.

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen