Enorme tv-confrontatie: vermomde Alberto herkend

Geplaatst op Thu 11 Jan 2018 om 15:00

Voor het eerst in drieënhalf jaar gaat Alberto Stegeman weer zélf undercover; vanavond lanceert hij op SBS 6 zijn nieuwe typetje Eddie Meijer, waarmee hij infiltreert in zieke werelden om misstanden aan de kaak te stellen. Uit angst om herkend te worden heeft hij jarenlang zijn collega’s laten infiltreren, maar nu durfde hij het weer aan. “In de zeven afleveringen die in een half jaar zijn opgenomen, is het voor 98 procent goed gegaan“, zegt de tv-ster vandaag in De Telegraaf.

Eén keer ging het volgens Stegeman goed mis. “Een keer was er iemand die de situatie verdacht vond of dacht mij te herkennen. Er ontstond een enorme confrontatie, waarbij ik mij van mijn vermomming ontdeed.”

Het valt Stegeman reuze mee dat het slechts één keer echt niet gelukt is. “Vooraf was ik toch wel bang dat het vaker mis zou gaan. Maar het is gelukt oplichters zelf op te lichten.

Overigens is het voor de vaste kijker wel even wennen dat Undercover in Nederland vanavond te zien is, en niet op de vertrouwde zondagavond. “SBS 6 heeft de programmering op een andere manier ingevuld. Ik hoop dat de kijkers met mij meeverhuizen.

In de eerste aflevering, om 21.30 uur op zender, gaat Stegeman in zijn rol als Eddie undercover als pooier in de schrijnende wereld van de jongensprostitutie.

Het Telegraaf-interview met Alberto Stegeman kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
11 Reacties op “Enorme tv-confrontatie: vermomde Alberto herkend”


 1. The truth

  Ach jee straks weer al die verontwaardigde reacties van mensen die het zich niet voor kunnen stellen dat zoiets kan in dit prachtige kut Nederland.
  Nee dat kan toch niet zeg. Triest gebeuren hier in dit liberale egoistische klote land.

 2. danny

  Ik vind Stegeman altijd wel goed maar het word een beetje Koef -noen zo.
  Er word gezegd dat niemand kan zien dat het een vermomming is,,nou ik zie het meteen of ligt dat aan mij lol

 3. Ron

  Ben wel benieuwd hoe dit het op de nieuwe uitzendavond gaat doen, te samen met Kees van der Spek zijn programma. Het zijn toch ultieme zondagavond crime avond programma’s, niet iets om vlak voor het weekend mee te komen.

 4. De Leukste Thuis

  Als hij 1x herkend is in 7 afleveringen, dan ging het voor iets meer dan 85% goed gegaan…

 5. De Leukste Thuis

  skip “gegaan”

 6. Olivier

  Zo zonde dat de SBS zondag avond niet meer is. Dat was toch wel de beste avond voor SBS. En ook zo grappig dat Alberto (top programma’s trouwens) z’n nieuwe alter ego bijna dezelfde achternaam geeft als die hij ervoor had (Freddy). Haha.

 7. Maan Lover

  Raar dat sbs opeens de goede zondagavond combinatie weg haald, wegmisbruikers / undercover in NL of Oplichters in buitenland scoorde heel erg goed op zondag.
  Jammer dat het opeens naar de donderdag gaat, ben benieuwd of dit kijkers gaat kosten.

 8. Leon

  Allemaal FAKE, dat gedoe met die Stegeman, enorm doorzichtig, dat de mensen dit geloven, wat een plebs, maar dat is normaal bij Plebs Zender SBS…
  Bah, walgelijk, om met fake dingen, die wel in de maatschappij voorkomen te scoren, maar ja plebs…..scoort…

 9. Erik

  Wat is fake Leon? De daders die nu in de bak zitten of vastgezeten hebben door zijn ontmaskering? Is dat fake?

 10. @Leon

  Pleps? Jij dus want jij gaat er naar zitten kijken.

 11. SOLANGE

  Dat hij ellende aankaart is goed maar hij pakt nooit door confronteert en loopt dan weg

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.