Drama voor 5 Jaar Later: alweer niet in kijkcijfer top 25

De kijkcijfers van 5 Jaar Later stellen ernstig teleur op RTL 4. Het programma, geproduceerd door Jeroen Pauw en gepresenteerd door Beau van Erven Dorens, trok woensdagavond voor de derde avond op rij niet genoeg kijkers voor een plek in de kijkcijfer top 25. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van Erven Dorens interviewde in de zevende aflevering turner Epke Zonderland. Hun gesprek trok een zeer magere 373.000 kijkers (9 procent).

Voor een plek in de top 25 had 5 Jaar Later minimaal 421.000 kijkers nodig. Dat was de score van hekkensluiter Zes Uur Nieuws.

Tot nu toe scoren de RTL 4-afleveringen van 5 Jaar Later als volgt: Jeroen Pauw (652.000 kijkers en 14 procent), Bram Moszkowicz (679.000 kijkers en 15 procent), Sacha de Boer (472.000 kijkers en 10 procent), Linda de Mol (1,4 miljoen kijkers en 29 procent), Jesse Klaver (264.000 kijkers en 6 procent), Susan Smit (365.000 kijkers en 9 procent) en Epke Zonderland (373.00o kijkers en 9 procent).

Het zijn bijna allemaal teleurstellende cijfers. De aflevering met Klaver is zelfs de minst bekeken aflevering van het programma ooit.

Voor Beau van Erven Dorens en Jeroen Pauw zullen de kijkcijfers een flinke domper zijn. Pauw presenteerde het programma jarenlang op NPO 1, maar tv-baas Frans Klein had er dit jaar opeens geen interesse meer in.

Pauw heeft de show nu ondergebracht bij RTL 4 en zijn opvolger Van Erven Dorens is zelfs alvast aan de slag gegaan om opnames te maken waar over vijf jaar op teruggeblikt kan worden. De kans dat 5 Jaar Later over vijf jaar nog bestaat wordt met deze kijkcijfers echter wel heel klein.

Vanavond zit Hugo Borst in de show, morgen is Halina Reijn te gast.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen