Drama voor 5 Jaar Later: alweer niet in kijkcijfer top 25

Geplaatst op Thu 11 Jan 2018 om 8:15

De kijkcijfers van 5 Jaar Later stellen ernstig teleur op RTL 4. Het programma, geproduceerd door Jeroen Pauw en gepresenteerd door Beau van Erven Dorens, trok woensdagavond voor de derde avond op rij niet genoeg kijkers voor een plek in de kijkcijfer top 25. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van Erven Dorens interviewde in de zevende aflevering turner Epke Zonderland. Hun gesprek trok een zeer magere 373.000 kijkers (9 procent).

Voor een plek in de top 25 had 5 Jaar Later minimaal 421.000 kijkers nodig. Dat was de score van hekkensluiter Zes Uur Nieuws.

Tot nu toe scoren de RTL 4-afleveringen van 5 Jaar Later als volgt: Jeroen Pauw (652.000 kijkers en 14 procent), Bram Moszkowicz (679.000 kijkers en 15 procent), Sacha de Boer (472.000 kijkers en 10 procent), Linda de Mol (1,4 miljoen kijkers en 29 procent), Jesse Klaver (264.000 kijkers en 6 procent), Susan Smit (365.000 kijkers en 9 procent) en Epke Zonderland (373.00o kijkers en 9 procent).

Het zijn bijna allemaal teleurstellende cijfers. De aflevering met Klaver is zelfs de minst bekeken aflevering van het programma ooit.

Voor Beau van Erven Dorens en Jeroen Pauw zullen de kijkcijfers een flinke domper zijn. Pauw presenteerde het programma jarenlang op NPO 1, maar tv-baas Frans Klein had er dit jaar opeens geen interesse meer in.

Pauw heeft de show nu ondergebracht bij RTL 4 en zijn opvolger Van Erven Dorens is zelfs alvast aan de slag gegaan om opnames te maken waar over vijf jaar op teruggeblikt kan worden. De kans dat 5 Jaar Later over vijf jaar nog bestaat wordt met deze kijkcijfers echter wel heel klein.

Vanavond zit Hugo Borst in de show, morgen is Halina Reijn te gast.

Foto: RTL
28 Reacties op “Drama voor 5 Jaar Later: alweer niet in kijkcijfer top 25”


 1. boris

  Ik zou wel eens de gastenlijst willen zien van over 5 jaar. Wendy van Dijk, Ronald Molendijk, Gordon ……. Het gaat niet meer goedkomen. De Voice en Linda is nog het enige dat rtl heeft. Voor de rest is een verloren zaak.

 2. xander

  Dat weet elke zendercoördinator of programmamaker toch van te voren? Wat zal er met Epke zijn na 5 jaar? Ja waarschijnlijk hangt ie nog aan een rekstok (of niet), heeft een vriendin (of niet) en is verder met z’n studie (of niet). Heeeeel interessant.

 3. xander

  Ooooh en vrijdag Halina ReIjn. Dat is na The voice maar ik voorspel:

  The Voice 2,200.000 —> 420.000 Halina Reijn’s 5 jaar later (hoofdvraag heb je een liefde. Antwoord ja sinds kort. Verder niks interessants!!!)

 4. Rubicon

  Valt op dat mc hier met satanisch genoegen dagelijks uitgebreid over los gaat……..In december programmeren, goeie gasten genoeg en dan kan het voor eeuwig mee. Zou me zelfs voor kunnen stellen dat je het verbreedt naar onderwerpen en ontwikkelingen; Bitcoin + 5 jaar later- Forum Democratie-Aardbevingen Groningen-dieten zonder koolhydraten etc

 5. Woensdagavond

  Tan: flop van 2017

  Voorspelling: Beau flop van 2018

 6. Henk

  gewoon geen interresante gasten dit seizoen. Bijna geen grote A namen. en Had Jeroen in het verleden niet maar 5 uitzendingen per jaar, alleen tussen kerst en oud en nieuw?

 7. J

  Ik heb het gisteren een kwartier volgehouden, maar er werd werkeljk geen enkele interessant vraag gesteld, geen één!

  En zonder interssante vragen of openingen is er geen interessant gesprek mogeljjk en bljft het zouteloos, slaapverwekkend en voortkabbelen.

  Niks met de gasten te maken dus, maar alles met de slappe, inhoudsloze interviewer.

 8. Weird Duck

  Alles goed en wel maar een praatprogramma bij de commerciëlen, uiteraard met een onnodig lange reclametijd, wordt niet gewaardeerd.

 9. David

  Goed gezien door Frans Klein… Ook niet echt een programma voor RTL…

 10. Wollter

  Wie is Epke Zonderland? En wat heeft hij zoal bijgedragen aan de maatschappij?

 11. Bart

  @David Dit heeft niets met de keuze Frans Klein te maken. Het is nog steeds een van zijn vele domme keuzes geweest. Het heeft met de gastenlijst te maken. Die is niet des RTL4. Het zijn teveel afleveringen en ik vraag me af of het programma wel echt bij RTL4 past.

 12. Annette

  Gelukkig wordt 5 Jaar Later al volgende week uit het lijden verlost door de rechterhand van Gaston van de Postcodeloterij.

 13. Clio

  Beau moet het gewoon lekker bij Boulevard houden.

 14. Rick

  @Clio Jij kunt beter geen mening geven over media. Hoe kom jij eigenlijk ineens hier?

 15. Clio

  Ik ben ontsnapt en u?

 16. X

  Wolter Ben je echt zo dom?

 17. Clio

  Nee ik ben dom

 18. Clio

  Rick en wie ben jij dan?!

 19. animo

  De rtl kijker wil alleen maar rtl mensen zien zo zijn ze opgevoed.

 20. Francis

  @David

  Schattig dat je het onder elk artikel hierover blijft proberen, Frans Klein. Maar het probleem is dat RTL en dit soort programma’s gewoon niet (meer) samengaan. Ik als vaste kijker, kijk niet meer nu 5JL op deze zender wordt uitgezonden. Ze hebben zich de laatste tijd veel te arrogant en betweterig gedragen en zijn totaal niet serieus te nemen als makers van een dergelijk hoogstaand programma.

 21. Rick

  Ik ben iemand die al lang op deze site kom. Bij mijn weten Clio jij pas sinds vorige week ofzo. Ik heb je naam nooit eerder gezien hier? Je denkt van alles in iedereen het beter te weten. De vraag is of dat wel zo is. Het loopt op deze site meestal niet best af met mensen die zo hoog van de toren blazen.

 22. Bep

  Beau heeft altijd wel commentaar op anderen maar uiteindelijk floppen zijn programma’s altijd.

 23. oijij9opji

  Niks mis met het programma. Beau doet het prima. Alleen rottig geprogrammeerd op een verkeerde zender. En ook onhandig is dat het format ‘5 jaar later’ zonder veel verklaring is losgelaten. Vanavond was het 9 jaar later, en uitzending over Sasha de Boer was ook geen vijf jaar. Had gewoon bij de NPO moeten blijven.

 24. Hans

  Beau = 100% flop.

 25. Ton

  Beau doet het goed , maar zijn gasten zijn gewoon niet interressant. Wie zit er nu te wachten op eikel Klaver in een eikeltjes pyama, die zit te vertellen dat zijn kinderen thuis de baas zijn. Mevr de Boer en al de meeste van zijn andere gasten,allemaal aardige mensen maar totaal oninterressant voor een groter publiek. Toch jammer voor een best aardig concept.

 26. Michelle

  @Ton

  Het ligt weer aan alles en iedereen??

  Het ligt aan Beau en aan het feit dat de gemiddelde kijker hem niet moet.
  Niet voor niets zijn al zijn programma’s hopeloos geflopt!!

 27. Koen

  @Michelle Dat ligt dan aan die gemiddelde kijker. Het kudde volk. Walgelijke mensen zijn dat allemaal. Daar kan de wereld zonder.

 28. Michelle

  @Koen

  Rot toch op, flapdrol!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.