Dieuwertje kan leven met langzame Piet-transitie NTR

Dieuwertje Blok kan er mee leven dat de NTR het traditionele uiterlijk van Zwarte Piet slechts langzaam aan verandert. Dat heeft de presentatrice van NTR’s Sinterklaasjournaal gezegd op NPO Radio 2. Blok is tegenstander van Zwarte Piet in de traditionele vorm, maar die Piet komt nog steeds voorbij in haar Sinterklaas-show. “Men weet hoe ik erover denk, maar ik kan ook nog steeds met volle overtuiging het Sinterklaasjournaal doen“, laat de presentatrice weten.

Ze kan leven met een geleidelijke overgang naar een ander soort Piet. “Wij zijn bezig met een verandering. Het gaat de een niet snel genoeg en de ander vindt het te langzaam gaan. Ik heb er best een mening over, maar ik kan me heel goed vinden in het beleid op dit moment van de NTR: een onomkeerbare, langzame verandering. Dat is het eigenlijk. Daarom doe ik het nog steeds.”

Als Sinterklaasjournaal-presentatrice wil Blok er vooral aan bijdragen dat het Sinterklaasfeest een leuk feest blijft. “Het feest gaat over veel meer dan de kleur van de Piet. Het is een veel leuker feest dan dat“, zegt ze. “Ik blijf dol op dat feest en ik zal er ook alles aan doen om het Sinterklaasfeest te behouden en leuk te laten blijven.

Ze is dan ook geen hoofdrolspeler in de pietdiscussie, al blijft ze er naar eigen zeggen ook niet bewust van weg. “Ik heb nooit weg willen blijven van die discussie. Ik heb me erover uitgesproken maar alles wat ik daarna – zeker in die tijd – erover zeg, wordt weer eindeloos uitvergroot en je nagedragen.

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen