Coen & Sander bellen journalist die hen afkraakt

Geplaatst op Wed 10 Jan 2018 om 10:15

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben in hun radioprogramma de journalist gebeld die hen heeft afgekraakt in De Telegraaf. Dat was te horen in de uitzending op Radio 538. De Telegraaf kwam op de dag na Nieuwjaarsdag met een feestelijke editie, met daarin onder meer een In & Uit-lijstje van katern Vrouw. “Ons jaar is in rouw begonnen, lieve Sander. Ik heb hier voor mij De Telegraaf van dinsdag 2 januari“, zei Swijnenberg in hun radioprogramma tegen zijn dj-collega.

Die krant bracht voor Coen & Sander geen goed nieuws. “Het was de eerste krant van het nieuwe jaar, want op 1 januari was er geen krant, en daarin staat een rubriek In & Uit 2018. Dan heb je een heel lijstje met dingen die in worden in 2018 en dingen die uitraken in het nieuwe jaar.”

Vrouw kwam met een hele waslijst aan onderwerpen. “Wat bijvoorbeeld in wordt is kanariegeel en Soundos El Ahmadi. Boef staat er ook in, dus het is een heel betrouwbaar lijstje dit. Maar goed, dat was voor de rel nog. Ook de asielkat zit erin en gestreepte korte nagels. Maar nu komt het: bij uit staat onder meer Kate Middleton, de fuchsia, Lil’ Kleine én: Coen & Sander raken uit. Verschrikkelijk!

Ook Lantinga was bedroefd: “Wij zijn uit. We willen iedereen adviseren om een andere zender op te zoeken, want als je naar Coen & Sander luistert dan doe je er niet meer toe. Wij zijn uit. Welkom bij het meest gedateerde programma van de Nederlandse radio.”

Swijnenberg: “Ik stel voor dat wij de journalist, tussen aanhalingstekens, van dit stuk even gaan bellen.

Ze namen contact op met Bertine Enting. Swijnenberg: “We hebben de krant voor ons van 2 januari en zijn helemaal kapot. We zijn de put in geschreven door jullie.”

Als Swijnenberg aangeeft dat hij zich verbaast over de Vrouw-sneer, omdat hen programma zo vrouwvriendelijk is, antwoordt Enting: “Nou, ik heb daar af en toe mijn twijfels over. Misschien is dat ook wel een reden dat jullie in het uit-lijstje staan.”

Swijnenberg: “Dan wil ik nu voorbeelden!

Enting: “Nee, nee, nee, heb ik niet!

Foto: Radio 538
14 Reacties op “Coen & Sander bellen journalist die hen afkraakt”


 1. Bears' den

  Leuk programma maar Ruud op radio 2 is de beste op dit tijdslot..

 2. imade

  Heerlijk als je diensten als Apple Music kan gebruiken.. muziek zonder irritante DJ die erdoorheen babbelt en geen reclames.

 3. Sjaak

  In en Uit lijstjes zijn zo 2001
  En welke idioot leest überhaupt nog een krant?

 4. Roland

  wat een leuke actie van de heren.

 5. b

  Welke mutsen nemen dergelijke lijsten serieus ?? . Opvulling van een krant met natte vinger werk van een stagiare op zijn Telegraafs.

 6. Remi

  Krantjes … ze zijn er bijna niet meer, kijk maar eens naar de oplage-cijfertjes ;)

 7. Slaaf

  Allejezus, een in-en-uitlijstje. Hoe triest. Nog triester zijn de mensen die dat soort lijsten als leidraad nemen. En helaas, ze bestaan!

 8. Bertje

  Hahaha Sjaak

 9. jannie

  De journalist had gelijk.

 10. Sjors

  Als je als dj nog achter het nieuws uit de krant aanbelt, dan bevestig je toch eigenlijk wat die krant schrijft?

 11. Annette

  Ruud op 2 dus!

 12. critikast

  Ruud, Koen, Sander , Giel en hoe die flapdrollen ook allemaal mogen heten. Je hebt pas een triest leven als je naar het gewauwel en hinderlijk geklets van deze omhooggevallen prutsers gaat luisteren. Kies je eigen muziek..You Tube in je auto…en verlos jezelf van al die kinderlijke nonsens van die schreeuwlelijkers !

 13. Bart

  Coen en Sander zijn uit. De laatste 2 jaar bij 3FM waren al op de automatische piloot. Coen Swijnenberg die de laatste jaren ineens praatjes krijgt. Bij dit duo (als je er van houd) hebben ze niet door dat je ze leuk vindt vanwege Sander. Als Coen er niet is maar Sander wel dan heb je nog steeds een prima uitzending. Als Sander er niet is en Coen is er alleen dan is er meteen geen bal aan. Een heel sjagerijnige jongen en duidelijk een zoon van een dominee. Dit duo is ingehaald door hun voorganger. Op Radio 2 De Wild in de Middag met Ruud en Sielke. Super leuke radio!

 14. aammehoela

  Bij mij zijn al die middagprogramma’s al jaren uit. Wil gewoon muziek horen met een dj die op een vlotte manier het nummer aankondigt en verder geen onzin. Dus gewoon verlenging van hetgeen tussen 2 en 4 uur gebeurt. Dus Ruud is ook geen alternatief, Rob ook niet, hooguit Niek komt in de buurt maar daar heb je teveel dezelfde platen die je hoort.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.