Boszhard wacht nog steeds op comeback Pluk De Dag

Ron Boszhard hoopt nog altijd op een comeback van zijn vroegere tv-show Pluk De Dag. Dat vertelt hij in gesprek met de Volkskrant. Boszhard gaf in mei al eens aan dat hij de tv-show terug wil hebben, maar die wens is nog niet uitgekomen. Hij zou het wel graag willen, zodat hij ook zijn serieuze kant kwijt kan op tv. “Een slappe lach is lekker, maar uit een goed gesprek haal ik meer voldoening. Ik denk dat mensen een verkeerd beeld van mij hebben“, zegt de broer van Carlo Boszhard.

Hij snapt wel waar zijn imago vandaan komt. “Wat ze van mij zien is een oppervlakkig beeld, en dat komt deels door de programma’s die ik maak. Denk aan Bommetje XXL, een soort Te land, ter zee en in de lucht. Er zit in mij een andere persoon dan ze op televisie zien.”

Zo heeft Boszhard ook nummers geschreven over dementie, gezongen door Willeke Alberti. “Dat weten mensen niet.”

En dan was er ook nog zijn vroegere tv-show Pluk De Dag. “Hierin ging ik met onbekende mensen dagjes weg, maar het draaide om de gesprekken die ik met hen voerde. Zo ging ik eens synchroonzwemmen met een vrouw die vertelde dat ze nog nooit een badpak had gedragen omdat ze ooit een man was geweest. Dat was eind jaren negentig al heel wat.”

Ik ben nog niet klaar met dat programma, ik zou het graag weer maken. Dan kan ik laten zien wie ik echt ben.”

Tegenwoordig presenteert Boszhard het programma Zappsport voor de Avrotros.

Het Volkskrant-interview met Ron Boszhard kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros, Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen