BNNVARA-baas Gerard Timmer nieuwe directeur NOS

Gerard Timmer, de algemeen directeur van BNNVARA, wordt per 1 mei 2018 de nieuwe algemeen directeur van de NOS. Hij volgt hiermee Jan de Jong op die eind vorig jaar directeur van Feyenoord werd. Dat heeft de omroep laten weten. Timmer verheugt zich op de nieuwe job. “De NOS is een prachtige organisatie, het hart van de journalistiek van Nederland, een betrouwbaar baken. Met de taak om het publiek te informeren met nieuws, sport en evenementen. Van buitengewoon belang.”

Dat verbindt ons land, aldus Timmer. “En dat belang oefent een grote aantrekkingskracht op mij uit. Ik kijk er enorm naar uit om met mijn toekomstige NOS-collega’s verder te bouwen aan de kracht van deze omroep en de betekenis daarvan voor iedere Nederlander.”

Johan van der Werf, voorzitter van de Raad van Toezicht van de NOS, is zeer verheugd over de komst van Timmer: “Met Gerard Timmer krijgt de NOS een algemeen directeur die de snel veranderende mediawereld als geen ander kent en gewend is om over grenzen heen te kijken. Gerard is een sterke en toegankelijke leider die mensen aan zich weet te binden en kan inspireren tot vernieuwing.

Gerard Timmer (49) richtte in 1997 de omroep BNN op en was daar tot 2006 voorzitter. Na een korte periode bij SBS keerde hij weer terug naar de publieke omroep als directeur televisie bij de NPO. Sinds 2014 is hij algemeen directeur van omroep BNNVARA.

Tot 1 mei wil Timmer geen interviews geven over zijn nieuwe job bij de NOS.

BNNVARA

Marc Adriani wordt per 1 februari 2018 interim algemeen directeur van BNNVARA. Wanda van Kerkvoorden, voorzitter van de Raad van Toezicht van de omroep: “Gerard Timmer heeft met de eenwording van de merken BNN en VARA een duidelijke koers voor de komende jaren bepaald. We gunnen de NOS deze bevlogen bestuurder en Gerard uiteraard deze mooie nieuwe uitdaging, maar we zullen hem enorm gaan missen.”

Gerard Timmer over zijn aanstaande vertrek: “BNNVARA is een geweldig mediabedrijf waar bevlogen makers en medewerkers zich elke dag tot het uiterste drijven om het publiek te inspireren, te verbazen, te laten lachen, en te informeren. Vanuit Hilversum, Amsterdam en het einde van de wereld.”

Zo’n bruisende omroep verlaat je niet zomaar. Om die keuze te maken, moet er iets heel bijzonders op je pad komen. Met de uitdaging die mij bij de NOS wacht, is dat het geval. Ik laat een geweldige club mensen en een prachtige, betekenisvolle publieke omroep achter.”

Wanda van Kerkvoorden over zijn voorlopige opvolger: “Marc kent de organisatie door en door. Hij is een enthousiaste en ervaren bestuurder met oog voor de maker én het publiek. Ik heb er alle vertrouwen in dat BNNVARA in goede handen is bij Marc, zodat de Raad van Toezicht zich de komende periode zorgvuldig kan buigen over de structurele invulling.”

Foto: Annemieke van der Togt, NOS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen