Beau vindt Zomergasten ‘incestueus zooitje’

Als tv-interviewer ziet Beau van Erven Dorens het programma Zomergasten absoluut niet als het hoogst haalbare. Sterker nog: hij zou het niet eens willen presenteren. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. Van Erven Dorens deed vorig jaar RTL Summer Night en is vanaf vanavond te zien met 5 Jaar Later. Wat valt er nog te wensen? “Zomergasten wordt ook vaak genoemd als hoogst haalbare voor een presentator, maar dat vind ik zo’n langdradig programma, een incestueus zooitje.

Met 5 Jaar Later is Van Erven Dorens een stuk gelukkiger. Het programma is afgedankt door NPO 1 en overgenomen door RTL 4. “Ik keek er likkebaardend naar, net als naar DWDD“, zegt de presentator. “Toen ik hoorde dat de publieke omroep 5 Jaar Later liet vallen en RTL me vroeg als presentator, heb ik er geen seconde over nagedacht.

Van Erven Dorens doet het prima als presentator van 5 Jaar Later, blijkt uit een voorvertoning van het programma. Zijn openingsinterview heeft hij met Jeroen Pauw, de bedenker en tot voor kort de presentator van de talkshow.

Jeroen en ik hebben dezelfde bloedgroep, we snappen elkaar wel, maar daar houdt de vergelijking op. Hij is meer de journalist. Het is ongelooflijk goed. Hij is meer geïnteresseerd in het politieke, ik kom meer uit het persoonlijke interview.

5 Jaar Later is vanavond om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Het AD-interview ‘Ik ben een geluksvogel’ met Van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen