Bauer vindt Curling Quiz amusement met onderlaag

Frans Bauer is het niet eens met de kritiek dat zijn NPO 1-show De Curling Quiz oppervlakkig amusement is dat eigenlijk thuishoort bij RTL of SBS. Dat laat hij vandaag weten in het AD. Bauer krijgt kritiek omdat critici de show geen taak van de publieke omroep vinden en daarmee zonde van belastinggeld. NPO-baas Shula Rijxman moest de show onlangs verdedigen in de talkshow van Rick Nieman. Maar Bauer haalt zijn schouders op voor de massale kritiek op deze amusementsshow.

De Curling Quiz draait om BN’ers die curlen. “Ik en de andere presentatoren – sportcommentator Evert ten Napel, voormalig topschaatser Mark Tuitert en oud-tophockeyster Ellen Hoog – proberen met een duidelijke, educatieve ondertoon en een knipoog gewoon wat gezelligheid de huiskamers in te pompen“, zegt Bauer.

Maar hoort dit thuis bij de NPO? “Ik houd me daar het liefste verre van. Maar in het geval van de Curling Quiz vind ik de ophef een tikkeltje overdreven.

Dan volgt Bauers verdediging. “Allereerst brengen we de Olympische Winterspelen prominent onder de aandacht. Hetzelfde geldt voor curling: een razend moeilijke, nog onderbelichte sport. Daarnaast zitten er vragen en weetjes waar de kijkers iets van kunnen opsteken. Het is dus amusement met wel degelijk een serieuze onderlaag.

Naast de kritiek op de publieke waarde van deze show, is er ook veel inhoudelijke kritiek. Kijkers noemden het programma op sociale media ’tenenkrommend slecht’ en ‘hysterisch’. “De mensen die het programma hebben gewaardeerd, hoor je niet. Alleen de reacties van een paar negatievelingen, die overigens wel keken, vallen weer op.”

“Die mooie kijkcijferscore zegt wat mij betreft genoeg. 1,2 miljoen en daarmee in de top drie van best bekeken programma’s gisteren: dat zijn natuurlijk niet alleen mensen die zich kapot hebben geërgerd.

Foto: Avrotros, Elvin Boer

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen