Barbie zoekt media-aandacht na zelfmoordpoging

Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie, heeft woensdag gebeld met de redactie van het tv-programma Shownieuws om te reageren op haar zelfmoordpoging. En daar waren ze bij SBS 6 behoorlijk verrast over. “Dat is heel bijzonder, want ze mag maar één telefoontje per dag plegen“, meldde showdeskundige Kim Kötter gisteren in de showrubriek. Het is óók bijzonder, omdat Barbie’s poging te maken had met de enorme media-aandacht voor haar persoon.

Barbie liet weten dat het redelijk goed met haar gaat. “Ja, naar omstandigheden gaat het wel redelijk beter met mij. Ik denk: ja, ik laat iedereen maar even weten dat ik nu de juiste hulp heb. Ik word goed verzorgd.”

Waarom wilde ze uit het leven stappen? “In acht jaar tijd heb ik gewoon heel veel meegemaakt. Qua aandacht, media en ja, noem maar op. Het is me gewoon even allemaal te veel geworden en het was in een keer helemaal klaar. Het was gewoon op, ik kon niet meer. Het is niet leuk hoe het is afgelopen natuurlijk. Op een gegeven moment zit je gewoon in zo’n dal of put waar je niet meer uit kan komen. Er gebeuren weleens dingen waar je achteraf spijt van hebt.

Het plan nu is dat ik heel erg tot rust ga komen. Ik wil weer de oude worden. Ik praat veel de hele dag. Ik heb heel lieve fans die mij bloemen en kaarten sturen. Dat doet mij heel goed.”

Kim Kötter: “Namens het hele team van Shownieuws wensen we jou heel veel sterkte.”

Foto: RTL, Nick van Ormondt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen